Sağlık Bakanı Koca: "Üzerinize afiyet! Biraz Korona olmuşum"

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin virüsünün zamanla normal grip gibi olacağını söyledi.

Aşı programı hakkında konuşan Bakan Koca, "13 Ocak'ta başlayan aşı programı muntazam şekilde yürüyor. Aşı programı tamamlandığında vaka sayısı 5 ise 1'e yaklaşmış olacaktır. Ağır hasta sayısını çok az duyacağız" dedi.

Aşı programı olumlu bir sonuç verene dek tedbirlere riayet etmenin önemini vurgulayan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Covid-19 [Çin virüsü] bizi bir hayat tarzına mecbur kıldı. Normal hayata biraz daha yaklaşmamız salgını geriletmemize bağlı. Gevşeklik gösterir mevzi kaybedersek aşının kontrolü ele almasını sağlayamaz üzücü günler yaşarız. Tablonun ne kadar hızlı değiştiğini önceki aylardan biliyoruz. Yorulmuş olduğunuzu, 'bu salgın bir bitse' dediğinizi biliyorum. Bu duygu, güçlü bir duygu. Covid-19 bilimin karşısında hızlı yenilgi alıyor diyebildiğimize göre sıra duygularımızı onarmaya geliyor. Bilmeliyiz ki yolu kısaltan iyimserliktir, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum."

Öte yandan Bakan Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı bir iletiyle Çin virüsünün zamanla normal grip gibi olacağını işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"COVID-19’dan, gripten bahsedermiş gibi bahsedeceğimiz günler de gelecek: 'Üzerinize afiyet! Biraz Korona olmuşum.' O günlerle arayı açmayalım. Yolu birlikte kısaltalım."

Çin virüsü Fahrrettin Koca Yeni Kontrollü Normalleşme Kısıtlamalar Tedbirler Maske Temizlik Mesafe Sokağa Çıkma Yasağı Restoran ve cafeler ne zaman açılacak Günlük koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca