Sağlık Bakanı Koca'dan Tecavüzle Tehdit Edilen Büşra Hemşireye Sözde Destek Mesajı

TAKİP ET

Mansur Yavaş'tan aşure istediği tweet yayılınca bazı hesaplar tarafından tecavüzle dahi tehdit edilen Büşra hemşireye bir destek mesajı da Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Fakat Bakan, ne olayın faillerinden bahsetti ne de tehdidi andı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyanın gündemine oturan Büşra hemşireye destek mesajı yayımladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan aşure istediği için yandaş hesaplar tarafından tecavüzle dahi tehdit edilen hemşireyi aradığını kaydeden Koca, olayın faillerine tepki göstermek ve olayı kınamak yerine "Aşure bizim birlik, paylaşma ve dayanışma sembolümüzdür. Bu geleneği yaşatan herkese sonsuz teşekkürler" notunu düşmeyi tercih etti.

Büşra hemşire, sosyal medya üzerinden Mansur Yavaş'ı etiketleyerek sadece "Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim" yazmış, bunu gören ABB Başkanı Yavaş da Büşra hemşire ve arkadaşlarına aşure göndererek "Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız" ifadelerini kullanmıştı.

Kısa süre sonra S. Kaan Altınok isimli bir sosyal medya kullanıcısı "Sevgili kızın Büşra'yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın" şeklinde çirkin ifadelerle genç kadını tecavüzle tehdit etmişti.

büşra hemşire fahrettin koca mansur yavaş aşure