Sağlık Bakanı'ndan 'Lebaleb' İstanbul Hakkında Sert Uyarı: Üzülürüz

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hafta sonu sokağa çıkma yasağının cumartesi günleri için kaldırıldığı İstanbul'daki yoğunluğa binaen "Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz" dedi.

Çin virüsü risk haritasına göre çok yüksek riskli iller dışında, cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştı. Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Bakan Koca, “Beklediğimiz Cumartesilerin ilki. Devamı, kıymetini bilmemize bağlı” mesajını paylaştı.

Ancak gün içinde saatler ilerledikçe maske ve mesafe kurallarına riayet etmeyen yoğun kalabalıklar oluştu. İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 78’e kadar çıktı. Raahatsız olan Bakan Koca ise peş peşe mesajlar paylaşarak uyarılarını sürdürdü:

“Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım.”

“Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım.”

Koca son mesajında sertleşti: 

“Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta, on gün sonra üzülürüz.”

13 hafta boyunca uygulanan hafta sonu kısıtlaması, yerinde karar dönemiyle beraber cumartesi günleri için belli şehirlerimizde kaldırılmıştı. Yerine karar dönemi ile kısıtlamanın kaldırıldığı ilk Cumartesi gününde İstanbul’da trafik yoğunluğu oluştu.

Boğaz Köprüsü’nün girişindeki trafik, büyük salgın öncesindeki günlerden farksızdı. Trafik polisleri Altunizade mevkiinde yoğunluğu azaltmak için büyük çaba sarf etti. Haftalardır cumartesi günleri uygulanan kısıtlama sebebiyle yolların bomboş kaldığı İstanbul’da, sabah saatlerinden itibaren trafikte hareketlilik yaşandı. Çok sayıda aracın trafikte olduğu görülürken yine otobüs ve metrobüs duraklarında da çok sayıda vatandaş vardı.

İstanbul kontrollü normalleşme sokağa çıkma yasağı kalkınca Cumartesi günü Fahrettin Koca Çin virüsü covid-19 koronavirüs