Sağlık Bakanlığı, Karnında Mala Unutulan Hastaya Ödenen Ücret İçin Dava Açtı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, karnında mala unutulan Fatma Soylu'ya ödenen ücretin doktor ve hemşireden alınması için dava açtı.

41 yaşındaki Fatma Soylu, 6 yıl önce İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu. Dalağının patlaması sebebiyle ameliyat olan Soylu, ameliyatın ardından da ağrı çekmeye devam etti. Şiddetli ağrıları sebebiyle yürümekte bile zorluk çeken Soylu, tekrar hastaneye gitti. Ancak doktorlar Soylu'yu 'her şey gayet normal' diyerek eve gönderdi.

42 gün boyunca ağrılarının dinmesini bekleyen Soylu, ağrıları geçmeyince tekrar hastaneye gitti. Soylu'nun nefes almakta da zorlandığını fark eden doktorlar ultrason çekti. Ultrasonda Soylu’nun karnında metal bir cisme rastlandı.

Soylu ultrason sonrasında ameliyata alınırken, ameliyatta Soylu'nun karnında 'mala' unutulduğu fark edildi. Karnında unutulan mala sebebiyle kabus gibi günler yaşayan Soylu, hastane ve ameliyatını yapan ekibe dava açtı.

Sağlık Bakanlığı Parayı Geri Almak İçin Dava Açtı

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, vücudunda mala unutulan Soylu'yu haklı, Sağlık Bakanlığı'nı ise 'kusurlu' buldu. Mahkeme, Bakanlığın Soylu’ya 82 bin 71 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Sağlık Bakanlığı karar sonrası parayı ödedi ancak tazminatı geri almak için ameliyatı yapan doktor ve hemşireye dava açtı. 

Ameliyatta kullanılan araçların hemşirelerin tarafından sayılması ve doktorlar tarafından sayımın tutanağa geçirilmesi gerektiğini belirten Bakanlık, Fatma Soylu’ya ödenen tazminatın doktor ve hemşireden tahsil edilmesini istedi.

sağlık bakanlığı karnında mala unutulan hasta fatma soylu dava doktor hemşire