Sağlık Bakanlığı Randevusuz Aşı Uygulamasına Başladı, Randevusu Olan Vatandaşlar Aşısız Kaldı

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliği (TTB), randevusuz yapılan Covid-19 aşıları sebebiyle randevusu bulunanların aşılanmasında sıkıntı yaşandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı bir süre randevusuz aşı uygulaması yaptı. Randevu olmadan hastaneye gelen vatandaşlar Covid-19 aşısı olabildi. Ancak sonrasında aşı tedarikinde sorun yaşanmaya başladı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yeni bir duyuru yaparak BioNTech aşısının sevkiyatında birkaç gün azalma olacağını duyurdu ve “Randevusuz gelmeyin” dedi.

Aşı açıklaması konusunda geç kalan Bakanlık yüzünden randevusu olan vatandaşlarda aşılama yapılmadı. Vatandaşların mağdur olması üzerine açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) randevusu olanların aşılanmasında aşı tedariki nedeniyle sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Aşı tedarikindeki yetersizlikten dolayı randevusu olan insanların aşılanmasında sıkıntı yaşanıyor. Sağlık çalışanları ise bir kez daha sorunlar ile yalnız bırakılıyor. Yaşananların sorumlusu, başından beri bir aşı programı ve planlaması yapmayan Sağlık Bakanlığı’dır” şeklinde açıklama yaptı. 

sağlık bakanlığı bintechi covid aşı fahrettin koca