Sağlık Bakanlığı Şehir Hastanelerinde Milyarlarca Liralık Bedelle Kiracılık Yapıyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, şehir hastanelerine 2020 yılında kira olarak 5.5 milyar lira, hizmet bedeli olarak 3.2 milyar lira olmak üzere toplamda 8.7 milyar lira ödediğini açıkladı.

Mali tablolarda “Yap Kirala Devret Modeli ile Yaptırılan Hastanelerin Kira Bedelleri” kalemi altında açıklandı. Bakanlık, şehir hastanelerine 2020 yılında 5 milyar 516 milyon lira kira ödedi. Bakanlık ayrıca, şehir hastanelerine 3 milyar 223 milyon liralık hizmet bedeli ödedi. Bu kalem, mali tablolarda “Yap Kirala Devret Modeli ile Yaptırılan Hastanelerin Hizmet Bedelleri” başlığıyla duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı toplam giderleri 58.5 milyar lira olurken, bu rakamın yüzde 15’ini şehir hastaneleri oluşturdu. Personel giderleri toplam 27.5 milyar lira, SGK primi giderleri 6.2 milyar lira, mal ve hizmet alımı giderleri 19.3 milyar lira oldu. Aşılama hizmeti giderleri 1.8 milyar lira olarak açıklandı.

sağlık bakanlığı şehir hastaneleri yap işlet devret yap kirala devret yap işlet devret modeli yap kirala devret modeli kira bedelleri şehir hastaneleri kira hizmet bedeli hizmet bedelleri hastaneler kira devlet kir