Sağlık Bakanlığı Son Kullanma Tarihi Geçmiş Çin Virüsü İlaçları Dağıtmaya Devam Ediyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın filyasyon ekiplerinin Çin Virüsü'ne yakalanan vatandaşlara son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar dağıttığı ileri sürüldü.

Sosyal medya hesabından kendisine filyasyon ekipleri tarafından getirilen ilaçların son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen üzeri etiketlenerek getirildiğini ifşa eden bir paylaşım yapan Duygu Arıcı adlı bir vatandaş "Korona oldum eve gelen filyasyon ekıbının getırdıgı ılaca bak bu kadarda sahtekarlık pes artık tarıhlerıyle oynanımıs etıketı kaldırınca tarıhı gecmıs ılac vermısler bu kadarıda pes artık yaa @drfahrettinkoca biz sizede guvenemıceksek kıme guvenıcez @saglikbakanligi" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili açıklama yapan Samsun İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada uygulamanın tamamen bilimsel olduğu öne sürülürken "Bu tamamen bilimsel veriler ışığında Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen bir işlemdir. Koronavirüste kullanılan ilaçlar bakanlığımız tarafından gönderilmekte, ilaç miat süreleri parti parti takip edilmekte, bu ilaç gruplarına ait testler de dönemsel olarak büyük bir özenle yapılmaktadır.

Bu çalışmaların sonucunda da zaman zaman ilaç miat tarihlerinde güncellemeler yapılmaktadır. İlaçların miat güncelleme işleminde kesinlikle bir hata bulunmamakta olup, konu tamamen bakanlığımızın kontrolü altında gerçekleşmektedir.

Son kullanma tarihi geçmiş, etkinliği olmayan bir ilacın hastalarımıza verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce de tarihi geçmiş ilaçlar dağıtıldığını iddia eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Bu ilaçları bir an önce halka tükettirmenin derdine düştüler. Bakanın gözü öylesine dönmüş ki hastalara son kullanma tarihi geçmiş ‘favipiravir’ etken maddeli ilaç vermeye başladılar. Hastalar itiraz ettiğinde de ‘Sağlık Bakanlığı gerekli incelemeyi yaptı, ilacı kullanmanızda bir engel yoktur’ gibi yanıtlar veriyorlar. Derhal bu skandala bir son verilmeli" demişti.

Sağlık Bakanlığı Son Kullanma Tarihi Geçmiş Çin Virüsü İlaçları Dağıtmaya Devam Ediyor