Sağlık Bakanlığı Yine Sınıfta Kaldı: Randevu Verildi, Aşı Yok

TAKİP ET

Pek çok hastanede aşı randevusu verilen vatandaşa aşı yapılmadı.

Sağlık Bakanlığı, dün 4. doz aşı olacak vatandaşlar için randevuların açıldığını duyurdu. Pek çok vatandaş randevularını alarak hastanelere gitmeye başladı fakat pek çok vatandaş, hastanelerde ya aşı olmadığı için ya da 6 kişi olmadığı için aşısını yaptıramadı.

Sağlık Bakanlığı'nın plansız hareket etmesi nedenyle yüzlerce vatandaş hastane kapılarından aşılarını yaptıramadan geri dönmek zorunda kaldı. Eleştiriler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, durumun farkına vardıklarını ve hemen önlem aldıklarını söyledi. Fakat bu sabah hastanelerde yine aynı durum oluştu.

Saatlerce Kuyrukta Beklediler

İstanbul Kartal'da bulunan Lütfi Kırdar Hastanesi'ne giden vatandaşlar, kendilerini yüzlerce kişilik bir kuyrukta buldu. Vatandaşlara önce randevu fazlalığı olduğu, sonra ise "sistemin arızalandığı" söylendi. Yüzlerce vatandaş yaklaşık 2 saat sırada bekletildi.

Aşılar Geldikten 1 Dakika Sonra Sözde 'Sistem Arızası' Giderildi

Uzun süre bekleyen vatandaşlara, koridorda aşıların kutularla taşınmasından 1 dakika sonra "sistemdeki arızanın giderildiği" söylendi. Vatandaşlar aşı olmamasına rağmen kendilerine "sistem arızası" şeklinde açıkça yalan söylenerek "aptal yerine konulduklarını" belirterek tepki gösterdi. Uzun süre boyunca kuyrukta bekleyen vatandaşlar ve sağlık görevlileri arasında birden çok kez gerginlik yaşandığı bildirildi.
 

randevu verildi aşı yok sağlık bakanlığı yine sınıfta kaldı yüzlerce vatandaş hastaneleren hastanelerden boş döndü