Sağlık Bakanlığı'ndan Grip Aşısı Açıklaması: Kapasite Sınırlı

TAKİP ET

Bakanlık, bu yıl bütün dünyada aşı kapasitesinin sınırlı olduğunu ve bu nedenle grip aşısının risk durumuna göre kademeli olarak yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, merak konusu olan ve farklı iddiaların konuşulmaya başladığı 'grip aşısı' ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Çin Virüsü salgınının talepleri artırdığı grip aşısında kapasitesinin bütün dünyada sınırlı bulunduğu vurgulandı ve aşının risk gruplarına göre öncelik sırası tanınarak yapılacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde satın alabileceklerin listesinin e-Nabız sistemine yüklendiği grip aşısına ilişkin Bakanlık açıklaması şöyle:

"Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür."

Grip Aşısı Satın Almak İçin...

Fiyatı 72,64 TL'de sabit tutulan grip aşısını yaptırmak isteyen vatandaşlar, e-Nabız sisteminden kendi risk durumunu öğrenebiliyor. Öte yandan grip aşısı satın alabilmek ancak hekimlerin Reçetem Sistemi üzerinden yazması gerekiyor. Manuel yazılan reçeteler ise işleme konmayacak.

Aşı, vatandaşın başvuracağı bir eczanenin hekim tarafından yazılan reçeteyi Reçetim Sistemi'ne girmesinin ardından İlaç Takip Sistemi'nde aşı temin hakkının oluşması üzerine satın alınabilecek.

grip aşısı sağlık bakanlığı kapasite sınırlı aşı kademeli yapılacak e-nabız