Sağlık Bakanlığı'ndan 'Neyim Var'? Uygulaması

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, hastaları muayene için doğru uzmanlık alanı ve doktora yönlendirmesi amaçlanan "Neyim Var?" uygulamasını hayata geçirdi.

Türkiye'de vatandaşlar randevu alamamaktan, doktorlar ise hasta bakma sürelerinin 5 dakikaya kadar düşürülmüş olmasından şikayet ediyorken Sağlık Bakanlığı'ndan "Neyim Var?" uygulaması hamlesi geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği bu uygulamada hastaların şikayetlerini uygulamaya  girerek doğru uzmanlık alanı ve doktora yönlendirilmesi amaçlanıyor. 

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı'nın açılış konuşmasında, '' Geçen hafta açtığımız bu uygulamaya 2 milyon giriş oldu. Uygulama kullanıcılara anlayabileceği tıbbi soruları soruyor. Sonra da branş önerisinde bulunuyor.  Sistemde hekimin hastayı muayene ettiği zaman, verilen cevaplar da görülüyor. Bundan sonraki süreçte, bu geri bildirimlerle tedavi süreçlerini daha etkin planlamayı hedefliyoruz. Sistem hekimlere de yardımcı olacak. Neyim Var sistemi, hekimin tanıya ne kadar hızlı ulaştığını ölçecek ve o kişiye makale önermeye başlayacak. Böylece hekimin sürekli öğrenme kapasitesini geliştirip, ona yardım edeceğiz ve sağlık profesyonellerinin elini rahatlatacağız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de doktorlar bir süredir çalışma şartlarından şikayetçi, Türk Tabipler Birliği, "Sağlık 5 dakikaya sığmaz" başlığıyla Türkiye genelinde hastaneleri ziyaret edip sorunları dinliyor. TTB pandemi sürecinde geçen 18 ayda 8 bin doktorun istifa ettiğini açıkladı.

doktor neyim var şikayet sağlık bakanlığı türk tabipler birliği uygulama muayene hekim