Sağlık Bakanlığı'ndan Valiliklere Çin Virüsü Testi Ücreti Hakkında Genelge

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Çin Virüsü PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere genelge gönderildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi'nde Çin Virüsü testi için belirlenen fiyattan daha fazla ücret alındığının sıklıkla dile getirildiği bu günlerde Sağlık Bakanlığı'ndan bir genelge yayınlandı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çin Virüsü RT-PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderdi. Gönderilen yazıda belirlenen fiyat tarifesinin dışındaki fiyatlandırmalara yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Yazıda, salgınla mücadele kapsamında Çin Virüsü RT-PCR testinin yurt dışı seyahati yapacak olan kişilere, profesyonel sporcuların müsabaka öncesi olası şüphe ve taramalarında ve sadece Kovid-19 hastalığı şüphesiyle başvuran kişilere, Mikrobiyoloji Laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlarda, Genetik Hastalıklar Tanı/Değerlendirme Merkezlerinde ve Tıbbi Biyokimya Laboratuvarlarında Çin Virüsü Reverse Transkriptaz PCR testi çalışılmasına izin verildiği belirtildi. Bununla beraber PCR testi için belirlenen tavan ücretin 250 TL olduğu bildirildi. Sağlık kuruluşları, test için belirlenen bu ücret dışında herhangi bir ek ücret talep edemeyecek.

pcr test koronavirüs testi 250 tl tavan ücret genelge sağlık bakanlığı