Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karantina Kararı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığının 'Kovid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi' güncellendi.

Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde değişiklik yaparak karantina kurallarını değiştirdi. Rehberde yapılan değişiklikle beraber aşılarını tamamlamış kişiler ilk 5 gün riskli sayılmayak ve 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak. Test sonucu pozitif çıkarsa 5'nci günden itibaren 9 günlük izolasyon süreci başlayacak ve 14 günü tamamlayacak. 5'inci gün test vermeyen aşılı temaslıların ise HES kodu riskli sayılacak ve kalan 9 günü izolasyonda geçirerek, 14 günü tamamlayacak.

Delta varyantı görülen hastalar ise 14 gün izolasyonda kalıp test yaptıracak. Testi pozitif çıkan ancak Delta varyantı bulunmayan hasta 14 gün izolasyona alınacak; ancak test sonucu 10'uncu gün negatif çıkarsa Karantina süreci sona erecek.

Aşısız olan ve delta varyantlı hasta ile temasta bulunan 14 gün izolasyonda kalırken, normal Covid-19 hastası ile temaslı olan ise 14 gün izolasyona girerek, test sonucu 10'uncu gün negatifse karantina sona erecek.

sağlık bakanlığı yeni karantina kuralları