Sağlık Bakanlığı'nın 10 Liraya Aldığı Test Kitlerini İLBANK 200 Liraya Aldı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın 10 liraya aldığı PCR test kitlerini İller Bankası'nın 200 liraya aldığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 9,8 liraya alınan PCR test kitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankası (İLBANK) tarafından pazarlık usulü ihaleyle 200 liraya alındığı ortaya çıktı. Fahrettin Koca'nın 9,8 liraya alındığını ve bundan daha yüksek fiyat olmayacağını söylediği test kitlerinin bir devlet kurumu tarafından 200 liraya alınması tepki çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, test kitlerinin İLBANK'ta kritik pozisyonlarda görev yapan personellere düzenli test yapılması için satın alındığı savundu.

Fahrettin Koca, test kitlerinin satışı hakkında "83 milyon emin olsun, burada bulunduğumuz müddetçe vatandaşımızın lehinde her türlü tedbiri alma noktasında gayret içinde olacağız” demişti. İLBANK sahada çalışan personeline 12 ay boyunca Covid-19 testi yaptırmak amacıyla geçen yılın sonunda PCR test hizmeti alım ihalesi düzenledi. Pazarlık usulüyle yapılan ihalenin sonunda TRG Seyahat Acentesi Turizm A.Ş. firmasının 300 bin liralık teklifi kabul edildi ve firmayla sözleşme imzalandı" ifadelerini kullandı. Ancak kaç adet test kiti için 300 bin liralık teklif yapıldığı açıklanmadı. 

 

pcr test kiti bakanlık sağlık bakanlığı iller bankası ilbank 200 lira 10 lira pazarlık ihale yüksek fiyat fahrettin koca açıklama