Sağlık Bakanlığının Ambulans Uçakla Hasta Getirme Şovu Devam Ediyor: Faslı Bebek Hollanda'dan Getirildi

TAKİP ET

Kendi vatandaşları muayene sırası dahi alamayan Sağlık Bakanlığı, özel uçakla Avrupa'dan hasta getirme şovuna devam ediyor.

Türk sağlık sisteminin kronik birçok sorunu nedeniyle Türk vatandaşları muayene olabilmek için hastanelerden randevu alamıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı bu sorunu çözmek yerine Avrupa'dan hasta getirmeye devam ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hollanda'da doğan 2 aylık Faslı bir çocuğun ambulans uçakla Türkiye'ye getirildiğini "gurur" dolu bir paylaşımla duyurdu.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "Hollanda doğumlu 2 aylık Yunus, uçak ambulansla Türkiye’ye getirildi. Ailesi Faslı olan Yunus’ta doğuştan gelen primer silyer diskinezi hastalığı var. Makineye bağlanarak nefes alıyor. Aksi takdirde kısa sürede kaybedilebilir. Yunus’un annesi tüm seçenekleri zorlamış. 'Hepsinde elimizdeki sonuç çocuğumuzun ölümüydü' diyor. 'Fas'taki doktorlar Türkiye'dekiler kadar tecrübeli ve kaliteli değil' dendiğinde, Cumhurbaşkanımızdan medya aracılığıyla yardım istedi. Yunus bebek şimdi annesiyle Türkiye’de!" ifadelerini kullandı.

Tepkiler Yükseldi

Buna yorum yapan bir doktor, "Allah şifalar versin. Merakımı mazur görün, bu bebeğe Hollanda'da olmayan ancak ülkemizde olan hangi tedavi uygulanması planlanıyor?" diye sordu.

Asli vazifesini yapmamasına karşın ambulans uçak şovu yapan Bakanlığı eleştiren İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Teşkilat Başkan Yardımcısı Avukat Emir Abbas Gürbüz, "Bir heyet randevusunu almam 3 ay sürmüştü. 3 ay sonra da 15 gün sonraya vermişlerdi. Randevuyu alabilmek için saat 17:00 da pusuya yatmak gerekiyor zaten. Türk vatandaşı&Türk kökenli bile olmayan birini almak için özel uçakla Hollanda'dan getirmişler. Hollanda'da olmayan hangi tedavi Türkiye'de uygulanacak acaba?" ifadelerini kullandı.

Söz konusu hastalığın bir tedavisinin bulunmadığı belirtiliyor. 

sağlık bakanlığı özel uçak hasta ambulans getirme şovu devam ediyor faslı bebek hollanda getirildi