Sağlık Bakanlığı'nın PCR Testi İhalelerini Menzilciler Almaya Devam Ediyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın, İstanbul'daki yedi kamu hastanesinin ardından 1 No'lu Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın da Covid-19 PCR testi ihalesini Menzil Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen şirket aldı.

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın bir ihaleyi daha Menzil Cemaati’ne yakın şirkete verdiği ortaya çıktı.

İstanbul'daki yedi kamu hastanesinin Covid-19 PCR testi işini Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne devreden Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın test ihalesini de bu şirkete verdi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 11 Eylül tarihinde 'Sonuç Karşılığı Covid-19 PCR Testi Hizmet Alımı' adı altında bir ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun 21B maddesindeki tartışmalı pazarlık usulüyle düzenlenen ihale, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne verildi. Şirket ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında da 55 milyon 812 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

sağlık bakanlığı ihalesini menzilciler aldı kornavirüs test ihalesi pcr testi ihalesi menzil tarikatı birgün gazetesi kamu ihalesi il sağlık müdürlüğü techno health laboratuar şirketi