Sağlık Çalışanlarına Saldıran 8 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Sivas'taki Sivas Numune Hastanesi'nde çalışan acil servis çalışanlarına saldıran 8 hasta yakını gözaltına alındı.

Sivas Numune Hastanesi'ne getirilen Y.Ö.'nün yakınları, acil servis çalışanlarına saldırmış, 43 yaşındaki kadınla ilgilenmediği iddia edilerek saldırılan sağlık çalışanlarının yanında güvenlik görevlileri de kavgaya karışmıştı. 

Vali Salih Ayhan da olayın ardından hastaneye giderek, "Sivas Numune Hastanesinde tedavisi yapılan hastanın yakınları, sağlıkçılarımıza ve güvenlikçi personelimize şiddet uygulamış, acil serviste maddi zarara sebebiyet vermişlerdir. Taşkınlığın failleri gözaltına alınarak konu adli makamlara intikal etmiştir. Kamu malına verilen zararın bedelini ödeyecekler. Ramazanın ilk gününün son saatlerinde yaşanan bu çirkin olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. Bu olayı kınıyorum ve takip edeceğim. Salgın sürecinde üst düzey bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Adli ve idari makamlar ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Üzülmemek elde değil, 1 yıldır sağlıkçılarımızın gecesi yok gündüzü yok. Bu kadar şiddeti ve taşkınlığı hak etmiyorlar. Suçlulara hesabı sorulacaktır" şeklinde konuştu.

Hastanede bulunan tıbbi cihazların da zarar gördüğü kavgada ihbar üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken kavgaya karışan saldırgan hasta yakınlarından 8 kişi gözaltına alındı.

sivas numune hastanesi 8 kişi sağlık personeli saldırgan