Sağlıkta Şiddet Bitmiyor: İstanbul'da Aile Hekimi Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki Çınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan aile hekimi Mahmut Doğan, Yasin İ. isimli şahsın saldırısına uğradı.

ANKA'nın haberine göre Dr. Mahmut Doğan bugün görev başındayken, Yasin İ.tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucu yaralanan doktor, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları, saldırgan Yasin İ. Bir süre kimseyle konuşmadan bekleme odasında oturdu. Yasin İ.Durumu fark eden yetkililerin sorularını yanıtlamayan , ne istediğini de söylemedi.

Bunun üzerine yetkililer durumu Mahmut Doğan'a bildirdi. Doğan, Yasin İ. yanına gidip kim olduğunu, bir sağlık sorunu olup olmadığını ve ne istediğini sordu. Doğan'ın sorularını yanıtsız bırakan Yasin İ. yetkililerin polise haber vereceklerini söylemesi üzerine Doğan'a saldırdı.

Saldırgan Yasin İ. daha sonra sağlık merkezine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen saldırganın ifadesinin devam ettiği bildirildi.

Saldırıya uğrayan Doktor Mahmut Doğan, şu açıklamayı yaptı:

 “30 yıllık hekimim. Hastalarım bugün çok yoğundu, mesaim saat 5’e kadardı. Saat 3 buçuk civarı hastalar bitti. Hastalar bittikten sonra elimi yüzümü yıkamak üzere içeriye geçtim. Elimi yüzümü yıkadım sonra geldim yerime oturdum. 2. kattaki hemşire arkadaşlarımız beni aradılar. Dediler ki ‘doktor bey odamızın yanındaki tuvalete girip çıkan birisi var 4-5 seferdir 1 saattir buralarda. Tuvalete giriyor çıkıyor biz rahatsız olduk bu vatandaştan başka da haber verecek kimse yok binada size söylüyoruz’ dedi. Arkadaşlar yardım isteyince yukarı çıktım tuvaletin kapısını çaldım ‘dolu’ dedi bu vatandaş. Sonra tuvaletten çıkınca ‘kardeşim burası umumi tuvalet değil burası bir sağlık kuruluşu siz 1 saatten beri buradasınız. 4-5 seferdir tuvalete girip çıkıyorsunuz. İnsanları da rahatsız etme hakkınız yok’ dedim. Şahıs bana ‘sana ne sen kimsin seni parçalarım’ dedi. Aşağı kata inmek istedim ‘parçalarım seni’ deyince. Bizim sekreter hanıma seslendim, ‘polisi ara burada vatandaş beni tehdit ediyor’ dedim. Hiç beklemediğim bir anda kapıdan çıkarken 180 derece döndü benim gözüme yumruk attı. Ben o yumruğun şiddetiyle yere düştüm. 

Yere düştüğümde yerler kan oldu. Tabii bu sefer bu adam vazgeçmedi geldi benim başıma tekmelerle vurmaya. Gücüm tükendi. Ne olduğunu anlayamadım. Arkadaşlarım gelmiş ayırmışlar. Sonra beni acil odasına taşıdılar. Sadece canımın derdine düştüm. Gözüm ve suratımın sağ tarafı çok acıyordu. Tabii o sırada ambulans geldi. Beni götürdüler hastaneye, durum bundan ibaret. Adamın elinde kesici bir alet vardı muhtemelen ki yanağımda kesilen kanayan yerler oldu. Doktor arkadaşlar yardımcı oldular. Şu an ölmediğime şükrediyorum." 

sağlıkta şiddet mahmut doğan aile hekimi saldırıya uğradı istanbul bağcılar