Saha Cumhuriyeti Kongresi, Saha Türklerinin Seferberlikten Muaf Tutulmasını İstedi

TAKİP ET

Saha Cumhuriyeti (Yakutistan) Kongresi, Rus diktatörü Putin ve işgalci Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan bölgedeki seferberliğin iptal edilmesini istedi.

Saha Cumhuriyeti (Yakutistan) Kongresi, eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin ve işgalci Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya seferberliğin iptal edilmesi talebiyle açık bir mektup yazdı.

QHA'nın haberine göre mektupta, işgalci Putin ve işgalci Şoygu’nun seferberlikle ilgili açıklamalarına göre Saha Cumhuriyeti’nden yaklaşık 2 bin kişinin seferber edileceği ancak seferber edilen erkeklerin sayısının kat kat daha fazla olduğu belirtildi.

Mektupta, “Seferberliğinin ilk iki gününde yaşananlar, onun askerlik hizmetine ilişkin federal mevzuatının ve insan haklarının ağır ihlalleriyle gerçekleştirildiğini gösterdi. Seferberlikten muaf olan insanlar askerliğe alındı. Yakutistan’ın zaten seyrek nüfuslu kuzey bölgelerinin erkek nüfussuz kalma tehdidi oluştu.” denildi.

Saha Cumhuriyeti Kongresi tarafından yazılan mektupta; Rus diktatörü Putin'in onayıyla Saha Cumhuriyeti’nden seferber edilenlerin sayısının yayımlanması, Saha Cumhuriyeti’nin seferberlik dışında tutulması, yerli halkların seferberlikten muaf tutulması; ayrıca at yetiştiricileri, sığır yetiştiricileri, ren geyiği çobanları, balıkçılar, avcılar gibi geleneksel gıda üretim sektöründe yer alanların, sağlık ve eğitim çalışanlarının ve kritik altyapı tesislerinde çalışanların seferberlikten muaf tutulması talep edildi.

 

saha cumhuriyeti kongresi saha türkleri saha yakut türkleri yakut türkleri Yakutistan seferberlik rusya