Şahan Gökbakar, Kızılay Başkanı'na Çektiği Videoyla Seslendi

TAKİP ET

Oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar Kızılay Başkanı Kınık hakkında bir video yayınladı. Gökbakar, "Şimdi, para vererek aldığınız 4 bin karakterli Twitter'ınızdan bana cevap vermeyi bırakın, özür dileyin ve istifa edin" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın deposundaki çadırların Ahbap Derneği’ne ve Türk Eczacıları Birliği’ne 46 Milyon TL’ye satıldığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu haberlerin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkında istifa çağrıları arttı. Ancak Kınık hâlâ istifa etmeyi düşünmüyor.

Oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar da Kınık hakkında Twitter’da paylaşım yaparak tepkisini dile getirdi. Ardından Kınık ve Gökbakar arasında bir tartışma başladı.

Gökbakar son olarak bir video yayınlayarak Kınık’a cevap verdi. Videoda Gökbakar, Kızılay’ın küçükken zarfın içine para koyup gönderdiği bir yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Ancak Kınık’ın hatalı davranışları sonrası istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Gökbakar, Kınık’ın özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini belirterek, Kızılay Başkanı’nın yerinde olsaydı kendisinin bu yolu seçeceğini söyledi. Ayrıca, Kınık’ın işgal ettiği görevde değer yargıları, vicdanlar ve liyakatlar olan insanların olmadığını da dile getirdi.

Şahan Gökbakar şöyle konuştu:

"Siz Kızılay'ın başkanısınız. Kızılay benim küçükken zarfın içine para koyup gönderdiğim bir yardım kuruluşu. Ama geldiği hâl çok kötü. Eğer manevi bir değer yargınız varsa, böyle hata olan bir yerde, özür dileyip istifa edin. Sizin yerinizde olsam böyle yapardım ama sizin yerinizde değilim. Maalesef benim gibi düşünen, değer yargıları olan, vicdanları, liyakatları olan insanlar sizin işgal ettiğiniz görevlerde değil. Sıkıntı orada. Şimdi para vererek aldığınız 4 bin karakterli Twitter'ınızdan bana cevap vermeyi bırakın, özür dileyin ve istifa edin. "

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, daha önce yaptığı açıklamada, çadırların satışının usulüne uygun olduğunu söylemişti. Ancak Kınık hakkında artan istifa çağrıları sonrası henüz bir adım atmadı.

şahan gökbakar kızılay kızılay başkanı kerem kınık