Şahan Gökbakar Sordu: Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Şahan Gökbakar'ın uyarısı üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı.

Yaz aylarında yurdun güney bölgeleri başta olmak üzere birçok yerde orman yangınları çıkmış, Orman Bakanlığı ekipleri yangınlarla mücadelede başarısız olmuş ve kayyum yönetiminde olan THK'nın elinde yeterli uçak olmadığı ortaya çıkmıştı. Yangınlarla mücadelede dış ülkelerin desteği gerekmiş ve birçok müttefik yangın söndürme uçağı göndermişti.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar da yangınlarla mücadele çalışmalarına bizzat katılmıştı. Dün konuya ilişkin bir paylaşım yapan Gökbakar, şunları söyledi:

"Eveeet,5-6 ay geçti o yangın felaketlerinin üzerinden.AMFİBİK YANGIN UÇAĞI FİLOSU kurmalıyız diye defalarca söyledim.Bu yaz gelmeden,yine hazırlıksız yakalanmadan bu uçakları almalıyız.Soruyorum Sn. Orman Bakanı Pakdemirli bey, bu uçaklar konusunda herhangi bir adım attınız mı??" Gökbakar'ın açıklaması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterlik hava gücünün kurulması için Savunma Sanayi Başkanlığının ihale sürecini başlattığı belirtildi.

şahan gökbakar bekir pakdemirli tarım ve orman bakanı orman yangını