Sahilde 30'a Yakın Mühimmat Bulundu, Halk Plajı Boşaltıldı

TAKİP ET

Şile'de sahilde bulunan 30'a yakın mühimmat bulundu. Olay yerine gelen ekipler, Sofular Halk Plajı'nı boşalttı.

Şile'nin Sofular köyünde bir vatandaş, yüzmek için sahile girdiğinde denizde patlamamış mühimmat görünce jandarmaya haber verdi.

Olay, Sofular Halk Plajı'nda meydana geldi. Denize giren bir vatandaş, yaklaşık 30 adet patlamamış mühimmatı denizde fark etti.

Vatandaş, hemen telefonla jandarma ekiplerine bilgi verdi. Jandarma ekipleri, olay yerine gelerek yüzmeye gelen diğer vatandaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı.

Ekipler Kontrollü Patlama Yapacak

Jandarma ekipleri, Sofular Halk Plajı'nı boşalttıktan sonra alana girişleri yasakladı. Ardından, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekiplerine haber verildi. SAS ekipleri, olay yerine gelerek denize daldı ve mühimmatların olduğu bölgeyi işaretledi. Bu patlamamış mühimmatların bugün ya da çarşamba günü kontrollü olarak patlatılacağı bildirildi.

Jandarma ve SAS ekipleri, olay yerinde ve denizin içinde araştırmalar yaparken, patlamamış mühimmatların eski zamanlardan kalma olduğu tespit edildi. İlk belirlemelere göre bu mühimmatların dalgalarla Şile sahiline kadar taşındığı tahmin ediliyor.

Şile Sahil Patlama Muhimmat