Sahte Aşı Kartı Düzenleyen Hemşirelerin İfadelerine Ulaşıldı

TAKİP ET

İstanbul'da özel bir hastanede çalışan 3 hemşirenin sahte aşı kartı düzenlemeleri üzerine açılan soruşturmada verdikleri ifadelere ulaşıldı.

İstanbul'da özel bir hastanede çalışan 3 hemşirenin Covid-19 aşıları üzerinden dolandırıcılık yaptığınının tespit edilmesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dosyasına giren ifadelere ulaşıldı. 

Covid-19 aşısı olmayan kişilere para karşılığı aşı kartı oluşturan ve sisteme aşı olmuş gibi kayda giren hemşirelerden biri olan M.D. ifadesinde, ''Başhemşire N.N. acil poliklinik sorumlusu E.S'yi odaya çağırmamı söyledi. E.S, odaya geldiğinde N.N, ona 4 aşı formu verdi. E.S, aşı formlarını geçmiş tarihli olarak doldurdu. Daha sonra E.S. ve eşi aşı olmuş gibi form doldurulduğunu anladım. E.S, forma yazıldığı tarihte izinliydi" şeklinde beyanda bulundu.

N.N. hastaya aşıyı kendisi yapmıştı. Ben odadan çıkıp geri döndüğümde aşı barkodunu M.D.K. adına okuttuğunu gördüm. Oda boşalınca N.N. cebindeki 100 doları çıkartarak 'Aşı yaptım ve 100 dolar kazandım' diyerek kendi telefonuna video çekti. Bu videoyu WhatsApptan attı. Böylece usulsüz aşı yapıp, rüşvet aldığını düşünüyorum. 2021 Temmuz ayında aşı denetimi sonrası N.N. 5 aşı flakonu çıkardı ve aşı kapaklarını açarak çöpe attı. Bunu gördüğümü fark edince '5 aşı eksiğim vardı, denetimde anlaşılmasın diye eski flakonları alıp kapaklarını yapıştırdım' dedi. Bunun amacının denetim sırasında hastaneye tutanak tutulmasının önüne geçmek olduğunu söyledi" dedi.

Boş Flakonları Anahtarlık Yapmış

Hastane müdürü E.U.'nun kendisini arayarak "Sana 2 tane TC kimlik numarası atacağım, bunları okutulmuş gibi göster" dediğini iddia eden M.D., "Bana aşı olmak istemediği halde özel durumu nedeniyle aşı olduğuna dair belge almak için aşı olmuş gibi gösterilme talebiyle kimse gelmedi. Ben böyle usulsüz işlem yapmadım. Hastane yönetimine böyle taleplerin geldiğini düşünüyorum. Normal koşullarda sistemin aşı tanımlaması yapmadığı kimseye aşı yapılması mümkün değildir" ifadelerini kullandı. M.D., Boş flakonları anahtarlık yapmak için aldığını, bunları almanın suç olmadığını dile getirdi.

sahte aşı karşıtı 3 hemşire soruşturma ifade video