Sahte İçki Yine Can Aldı: 1 Kişi Öldü, 10 Kişi Komada

TAKİP ET

Bursa'da sahte içkiden zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yoğun bakımda.

Son iki 2 günde Çekirge Devlet Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şikayeti ile 11 kişinin gelmesi Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Hayati tehlike kaydıyla hastaneye yatırılan 11 kişiden Mehmet İ. isimli kişi bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Polisin yaptığı soruşturmada zehirlenen kişilerin, E.K isimli bir şahıstan 0,5 litrelik pet şişeler halinde sahte içkileri satın aldığı kişi tespit edildi. E.K., isimli şüpheli sorgusunda etil alkol olarak bildiği 5 litrelik içkiyi U.K. isimli şahıstan aldığını ifade etti.

Genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan U.K. isimli şahıs da İstanbul'daki bir firmaya internet üzerinden 50-60 litrelik etil alkol siparişi verdiğini, bu maddeyi de çok sayıda kişiye sattığını ifade etti.

Emniyet birimleri çeşitli adreslere yaptığı operasyonla 5 kişiyi daha gözaltına alarak İstanbul'dan gelen 50 litrelik etil alkolün 30 litresine ulaştı. 20 litrelik kısmının ise yarım litrelik pet şişeler halinde piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Polis yaklaşık 40 şişe olduğu tahmin edilen sahte içkilerin peşine düşerken içenleri ise en yakın hastaneye gitmeleri hususunda uyardı.

Sahte içki alkol kaçak KOM bursa çekirge ölü koma