Sahte Köpek Satış İlanıyla 1 Milyon Lira Dolandırdılar

TAKİP ET

Adana'da, köpek fotoğraflarıyla internette sahte satış sitesi oluşturarak 150ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Cabbar Onur Akbay (27) ile 8 şüpheli yakalandı.

Adana'da Cabbar Onur Akbay, bir süre önce internet sitesi kurup, köpek satışı yaptığına dair ilanlar oluşturdu. İlanları gören vatandaşlar, köpek satın almak için iletişime geçtiler. Akbay bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kişiyle bağlantı kurdu.

Almak istedikleri köpeklerin ücretlerini ödeyen kişiler, köpekler kendilerine ulaştırılmayınca Akbay ile yeniden iletişime geçmek istedi. Fakat kapatıldığını gördüler. Dolandırıldıklarını anlayan alıcılar, polise başvurdu.

35 İlde 150'ye Yakın Kişiyi Dolandırdılar

Şikayetler üzerine çalışma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından liderliğini Cabbar Onur Akbay’ın yaptığı şebekeyi deşifre etti.

Şebekenin, 35 ilde 150’ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Ekipler, 14 Nisan sabahı belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda benzer suçlardan kesinleşmiş 38 yıl hapis cezasıyla aranan Akbay, Kozan ilçesindeki saklandığı evde sevgilisi Sıla Y. ile yakalandı.

Şebekeye üye olan diğer 15 şüpheli de adreslerinde gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve cep telefonu, sahte kimlik ve diploma, telefon hatları ile dijital materyal ele geçirildi.


6 Ay Boyunca Saklandığı Evden Hiç Çıkmadı


Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülürken, şebekeye ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Şebeke lideri Cabbar Onur Akbay’ın, operasyon kapsamında yürütülen fiziki takip sırasında 6 ay boyunca saklandığı evden hiç çıkmadığı, market ve yiyecek ihtiyaçlarını internet üzerinden giderdiği öğrenildi.

Akbay’ın, köpek satın almak için kendisiyle irtibata geçen kişilere, güven kazandırmak için veteriner hekim olduğunu söylediği ve sahte diploma fotoğrafı gönderdiği ifade edildi.

Ayrıca Akbay’ın, banka hesaplarını kullandıran kişilere, dolandırdığı paranın yüzde 30unu komisyon olarak verdiği saptandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Cabbar Onur Akbay’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Sıla Y. ile 6 kişi adli kontrol şartı, 3 kişi de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 

cabbar onur akbay sahte köpek satışı dolandırıcılık adana