Sahte Polis Kimliğiyle Adliyeye Girmeye Çalışan Kişi Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sahte polis kimliği ve rozetiyle girmeye çalışan Emrah Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emrah Ş. isimli kişi İstanbul Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı’na girdiğinde X-RAY kontrolünden geçmek istemeyerek güvenlik görevlilerine ''Ben polisim'' dedi. Kendisine inanmayan güvenlik görevlilerine sahte polis kimliği ve rozeti gösteren Emrah Ş.'den şüphelenen güvenlik görevlileri tutanak tutarak durumu adliye polisine bildirdi. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Anadolu Adliyesi Polis Merkez Amirliği’ne götürülen Emrah Ş.’nin sahte polis kimlik kartı ve rozeti ile engelli kart tipi olan ücretsiz taşıma kartı taşıdığı tespit edildi.

Sahte Olduğunu Söylemiştim

Şüpheli Emrah Ş.’nin emniyetteki ifadesinde "Rize Kalkandere Cezaevi'nden izinli olarak çıkarak vasilik işlemlerini halletmek amacıyla İstanbul Anadolu Adalet Sarayına geldim. Adliyeye C Blok Zemin kat giriş kapısından giriş yapacağım sırada cüzdanım içerisinde bulunan kendime ait Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını gösterirken kapıda görevli özel güvenlik görevlisi cüzdanım içinde bulunan Polis rozeti ve Polis kimlik kartımı da gördü. Özel güvenlik görevlisi bana ‘Bu sahte’ dedi. Ben de sahte olduğunu doğruladım ve renkli fotokopi olduğunu söyledim. Bunu söylemem üzerine kimliğimin doğruluğunu teyit etmek amacıyla giriş kapısına polis memuru çağırdılar. Akabinde beni özel güvenlik görevlileri İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Polis Merkezine getirdiler" diyerek kendisini savundu. 

Emrah Ş. ifadesinin alınmasının ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Emrah Ş.'nin imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

 

istanbul kartal anadolu adalet sarayı sahte polis kimliği rozet serbest bırakıldı