Sakarya Üniversitesi'nden, AKP'li Kadınları Tehdit Eden Mürteci Ebubekir Sofuoğlu'na Soruşturma

TAKİP ET

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu'nun şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilgili ceza ve disiplin soruşturması başlattı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun şahsi twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilgili ceza ve disiplin soruşturması başlattı.

Kadınları Tehdit Etmişti

Rektörlükten yapılan açıklamada, Sofuoğlu’nun 11 Nisan 2023 tarihinde AKP’li kadınların fotoğraflarını “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar…” ifadeleriyle paylaştığı belirtildi.

Açıklamada, "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun şahsi twitter hesabı üzerinden 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlamış olduğu mesajın içeriğinde bulunan 'Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...' ifadelerinden kaynaklı olarak Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin ve hem de ceza soruşturması başlatılmıştır." denildi.

Özlem Zengin Tepki Göstermişti: “Bu Bir İnsanlık Suçudur”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk canlı yayınında Sofuoğlu’nun paylaşımını kınayarak, “Bu bir akademisyene yakışmaz. Bu bir insanlık suçudur. Bu bir kadına yönelik şiddettir.” demişti.

“Allah karar verir”

Zengin, Sofuoğlu’nun paylaşımını tehdit olarak nitelendirerek, “Kendini ‘Allah’ zanneden insanlara söylüyorum. Ben elhamdülillah müslümanım, şu anda abdestliyim, oruçluyum ve cennete kimin gidip gitmeyeceğine sadece Allah karar verir. Bu tehdidi yapanlar AK Parti’li falan da değiller.” diye konuşmuştı.

Zengin, AK Parti’nin Grup Başkanvekili olduğunu ve ne olup olmayacağına milletin karar vereceğini belirterek, “Ben AK Parti’nin inşasından beri varım. Başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti var oldukça başka partide olmayacağım. Binlerce kadın ve erkekten destek mesajları telefonları aldım. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, Allah’ın emirlerine aykırı bir şey yapmıyoruz.” demişti.

 

ebubekir sofuoğlu özlem zengin Derya Yanık çiğdem erdoğan