Sakarya'da Başıboş Köpek Saldırısı

TAKİP ET

Sakarya'da uzun yıllardır köpek besleyen bir vatandaş başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Adapazarı ilçesinde meydana gelen olayda O.G. isimli bir vatandaş akşam saatlerinde başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Meydabar'ın haberine göre uğradığı saldırıyı anlatan vatandaş, "Ben yıllarca evimin bahçesinde köpek besledim. Birden fazla köpeğe birlikte baktığım da oldu. Köpeklerden de korkmam. Dün akşam saat 21.00 sularında Eski Reji sokağından Kurtuluş Mahallesi Eyüp sokak üzerinden evime doğru yürürken yaşadığım sebebiyle açıkçası çok korktum" dedi.

"Yolda kendi halimde yürürken 4 tane sokak köpeği havlayarak üzerime koşmaya başladı. Bir tanesi paçama doğru saldırdı. Ben de ayağımla ittirerek köpeği savurmak zorunda kaldım" diyen vatandaş oradan koşarak uzaklaştığını aktardı.

Saldırının olduğu yerde iki tane özel okul ve birçok apartman bulunduğunu, gün boyu yaya ve araç trafiği olduğunu belirten O.G., "Şehrin hemen göbeği belediyenin de neredeyse arkası" diye konuştu.

"Sürekli köpekler sürüler halinde geziyor. Bir çoğunun küpesi de yok üstelik" diyen O.G., "Benim küçük çocuğum da var. Ben kendimi savundum ama çocuğum savunamaz. Ben köpekleri çok seven birisi olarak bu işin tehlikeli bir boyuta gittiğini düşünüyorum. Hayvan severlik güzel bir olay ancak insanlar için artan tehlikenin de farkında olmak lazım" ifadelerini kullandı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye’nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

TamgaTürk'te yayımlanan "Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Sakarya'da Başıboş Köpek Saldırısı