Salda Gölü'nü Taşla Kaplamak İçin İhalesiz Çalışmalar Başladı

TAKİP ET

CHP Burdur Merkez İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Sözcüsü Hakan Açar, Salda Gölü'nde başlayan ihalesiz çalışmaların göl çevresini taşla kaplamak için yapıldığını açıkladı.

CHP Burdur Merkez İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Sözcüsü Hakan Açar, Salda Gölü'nde 20 gün önce çevre ve yol düzenlemeye yönelik çalışmalara başlandığını ancak bu çalışmaların ihalesiz bir şekilde yürütüldüğünü açıklamıştı. 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Açar, ihaleye tek kişinin girdiğini ancak şartlara uygun olmadığı için kabul edilmediğini ve şu an yapılan işin ihalesiz olarak sürdürüldüğünü belirtmişti.

Güzel Olan Her Şeyi Mahvetmeye Çalışıyorlar

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’nün; Salda Gölü’nün yakınına plak taş kaplama ve granit taş döşenmesi için ihaleye çıkılmasını istediğini açıkladı. Göker, bu çalışmaların ihale sonuçlanmadan başlatıldığını belirtti.

UNECO’nun Doğal Miras Alanı Listesi’ne alınması için çalışma başlatılan Salda Gölü’nün şimdi de taşla kaplanacak olmasına ve bunun ihalesiz çalışmalarla yapılmasına tepki gösteren CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “İhalesi tamamlanmamış projeyi nasıl ve ne şekilde başlattınız? Adrese teslim ihale yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?” diye sordu.

En Az Müdahale İle 'Taş Kaplama'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, göl ile halk plajı arasına elle plak taş kaplama ve granit taş döşenmesini talep ettiği yazısında, “Beyaz Adalar bölgesinde gölgeliklerin konumlandırılacağı alanların doğal yapıya en az müdahale ile beton dökülmeden plak taş kaplama ve granit bordür yapılmalı. Halk plajı bölgesinin karayolu ile bağlantısının olduğu yerlerde yine doğal yapıya en az müdahale ile granit küp taş döşeme ve ahşap travers ile zemin kaplamalarının mümkün olduğunca el işçiliği ile gerçekleştirilmesi gibi yapım tekniği açısından özellik arz eden işlerin İdarenizce zaman sınırlandırılması da göz önünde bulundurularak yapılmalı” ifadelerine yer verdi.

Yazıda, ihalede; acele, davet ve gizli yöntemleri içeren ve İhale Kanunu’nun 21/b maddesinde tanımlanan ihale usulünün tercih edilmesi gerektiği belirtilirken bu istek 'koronavirüs pandemisi sebebiyle' diyerek saçma gerekçelerde ilişkilendirildi. 

 

 

salda gölü taş kaplama yol granit ihalesiz çalışma chp burdur mehmet göker