Saldırıya Uğrayan CHP'li Belediye Başkanı, Hadi ve Süleyman Özışık Kardeşlerin Hedefinde Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, uğradığı sopalı saldırının yasa dışı işlerle otel açmak isteyen Süleyman Özışık'ın talimatıyla olduğunu belirtti.

Restoranda kahve içtiği sırada sopalı bir grubun saldırısına uğrayan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Hadi ve Süleyman Özışık'ın da içinde bulunduğu bir çeteye ruhsat vermediği için saldırıya uğradığını belirten Atabay, "Didim’de bir otel var. Binaya ruhsat vermeyeceğimizi söyledik. Onlar da mahkemeye giderek yürütmeyi durdurmaya çalıştı. Ama mahkeme binanın otel olmayacağına karar verdi. Biz oteli mühürledik. Akşam da saldırıya uğradık. Özışıklar’ın da içinde olduğu, Didim’de uğraştığımız bir çete vardı. Ruhsatsız, zorbalıkla iş yapmaya alışmışlar. Bizden önce sürekli bu şekilde yapıyorlar. Biz çetelere izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Rant Çetelerine Karşı Duracağız

Didim Belediyesi rant çetelerine izin verilmediği için Atabay'ın saldırıya uğradığını ancak ne olursa olsun bu çetelerin karşısında durulacağını belirterek yaptığı açıklamada,  "Didim halkı bu saldırının hangi rant çetesi tarafından yapıldığını çok iyi bilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi görevlisi bir belediye başkanına yapılmış bu saldırı, tüm kamu kurumlarına ve başkana yetki veren halkımıza yapılmıştır. Didim'in ve Didimlilerin hakkını savunmak için rant çetelerine karşı daha güçlü sesle, hep birlikte durmaya devam edeceğiz. Cesaretimizi arttıran bu saldırı karşısında tüm yetkili kurumları, failleri bulup cezalandırması için göreve davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri ve üyeleri bu tür menfur saldırılarla rant elde etmek isteyen çetelere asla geçit vermeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Ruhsatsız Oteli Mühürleyen Atabay'a 15 Kişiyle Saldırttı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise saldırıyı gerçekleştirenleri hedef aldığı paylaşımında, "Ağabeyi Süleyman Özışık’ın da dahil olduğu süreçte Gazeteci (!) Mehmet Özışık ve Didim’de yasa dışı otel-inşaat işleri yapan bir grup Didim Belediye Başkanına kumpas kurmuşlardı. Bu grup, ruhsatsız oteli mühürleyen Bld. Başkanı Deniz Atabay’a bu gece 15 kişiyi sopalarla saldırttı" dedi.

didim belediye başkanı ahmet deniz atabay saldırı hadi süleyman özışık