Salgın En Fazla Bu Kadar Kötü Yönetilebilir: Pazarcılar Hale Akın Etti, Sosyal Mesafe Unutuldu

TAKİP ET

Pazarların cumartesi günleri açılmasına izin verilmesi üzerine Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne giden pazarcılar hal alanında yoğunluk oluşturdu.

Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında pazar yerlerinin açık olmasını belirten genelge sonrası hal alanları karıştı.

Belirli bir gün ve kısıtlı saat belirleyen yetkililer, 'pazar alanında denetimler yapılıp yoğunluğa izin verilmeyecek' dese de pazara ürün getirmek için meyve ve sebze almaya gelen vatandaşlar halde yoğunluk oluşturdu.

Pazarcılar günlerdir satış yapamamaları sebebiyle hale akın ederken polis ekipleri de denetim yaptı. Yüzlerce pazarcının geldiği halde denetimlere rağmen yoğunluk yaşandı. 

Hal esnafı Süleyman Özdayan, “Pazarcının şu an sıkıntıları var. Halden aldığım ürünü pazarda satabilir mi diye düşünüyor. Bugün pazarcıların bazıları hale bile gelmedi. En az haftada iki gün pazarlar açık olsaydı pazarcı esnafı da daha rahat olurdu. Şu hal de yoğunluk var. Pazarcı esnafı geliyor ancak istediği malı alamıyor. Satamam diye korkuyor” dedi.

Başka bir hal esnafı Nihat Dayan, “Hafta içi pazarlar olmadığı zaman hal ölü durumda. O yüzden bugün yoğunluk söz konusu. Esnaf mal alsa da tereddüt ediyor ‘acaba bu ürünü satabilir miyim’ diyor” şeklinde konuştu.

Elimizde Mal Kalırsa Çöpe Atmamız Gerekecek

Yalnızca bir gün pazarların açılmasına izin verilmesi sebebiyle elindeki malı satamayacak, kalanını mecburen çöpe atacak pazarcılar birkaç ürün alarak halden ayrıldı. Geçimini sağlamak için 'belki satarım' umuduna kapılarak ürün alan vatandaşlar ise yetkililerin kararına tepki gösterdi. 

Halden aldığı mallar için endişelerini dile getiren Selahattin Dinç, “Pazarların sadece cumartesi olması biz pazarcılar için çok sıkıntılı bir durum. Bugün elimizde mal kalırsa malları çöpe atmamız gerekecek” diye konuştu.

Abdulkadir Kocaağa ise, “Halden sebze aldık. Aldığımız mallar oldukça pahalı. Şu an yoğunluktan dolayı hale girmekte zorlandık” ifadelerini kullandı.

Ürünlerin pahalı olmasından yakınan bir diğer pazarcı Kadir Karabulut, “Şu an hal oldukça yoğun ama fiyatlar çok yüksek. Bir haftadır halde mallar çöpe gitti. Şimdi biz bu ürünleri pazarda satamazsak yine çöpe gidecek. O yüzden sadece bir günlük üç beş parça mal adım” dedi.

bayrampaşa meyve sebze hal pazar tam kapanma pazarcı yoğunluk denetim