Salgında Depresyon Yüzde 26, Anksiyete Yüzde 28 Arttı

TAKİP ET

Çin Virüsü salgını süresince depresyon vakaları yüzde 26, anksiyete vakaları yüzde 28 oranında arttı.

ABD'deki Washington Üniversitesi ve Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırma, ünlü tıp dergisi The Lancet'ta yayımlandı.

Çin Virüsü salgını sürecinde dünya genelindeki depresyon ve kaygı bozukluğu vakalarının incelendiği araştırmanın sonuççlarına göre 2020 yılında dünya genelinde 52 milyon kişi depresyon, 76 milyon kişi ise kaygı bozukluğu geçirdi.

Geçtiğimiz yıllarda 204 ülkede yaşanan depresyon ve anksiyete vakalarının ne düzeyde seyrettiği incelenen araştırmada salgın yaşanmasaydı dünya genelinde kaç vaka yaşanmasının beklendiği modellendi.

Salgın olmasaydı dünya genelinde 193 milyon depresyon vakasının yaşanacağı tespit edilirken 2020 yılı içerisinde 246 milyon depresyon vakasının yaşandığı bildirildi. Bunun yanında 246 milyon anksiyete vakası yaşanması tahmin edilirken 2020 yılı içerisinde 374 milyon anksiyete vakası bildirildi.

Kadınlar ve Gençler En Kötü Etkilenen Gruplar

Pandemi sürecinde halk sağlığı için alınan kapatma tedbirlerinin halk sağlığını psikolojik olarak kötü etkilediği görülüyor. Bunun yanında araştırma sonuçlarına göre kadınların depresyon ve kaygı bozukluğundan çok daha fazla etkilendiği, kapanma süreçlerinde ev işlerinin kadınların üzerine yıkılması nedeniyle kadınların yaşadığı psikolojik zorlukların erkeklere göre çok daha yüksek seviyede olduğu tespit edildi.

Ayrıca, salgın sürecinde psikolojik olarak en çok etkilenen yaş aralığının öğrenim faaliyetleri aksayan 20 ila 24 yaş aralığı olduğu belirlendi.

Salgında Depresyon Yüzde 26 Anksiyete Yüzde 28 Arttı