Salgında Risksiz Ülkeler Listesinde Türkiye 15 Sıra Geriledi

TAKİP ET

Bloomberg'in "salgında olunması gereken ülkeler" listesinde geçen ay 30. sırada yer alan Türkiye semptom göstermeyen vakaların açıklanmaya başlanmasının ardından 45. sıraya geriledi.

Dünya çapında 77 milyondan fazla insana bulaşan ve 1.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan Çin virüsü ile ilgili kapsamlı bir analiz ABD merkezli Bloomberg'den geldi.

Salgına karşı en iyi siyasi hamleleri yapan ve en iyi sağlık hizmetlerini sunarak vatandaşlarını koruyan ülkeleri sıralayan Bloomberg'in sıralamasında büyük değişiklikler yaşandı.

Bloomberg'in 53 büyük ekonomiyi dahil ettiği listede bir ay önce 30'uncu sırada olan ve neredeyse orta sıralarda yer alan Türkiye bu ayki listelemede 15 sıra geriledi. Bloomberg editörleri ayrı bir paragrafta Türkiye ile ilgili detayları paylaştı. Haberde, "Türkiye koronavirüs vakalarında kullandığı metodu değiştirdi. Kasım ayının sonunda tartışma yaratan semptom göstermeyen vakaları açıklamama kararından vazgeçen Türkiye'de o günden beri günlük vakalarda sıçrama yaşandı" ifadesi yer aldı.

Türkiye'nin verileri şöyle:

Son 1 ayda her 100.000 kişide görülen vaka sayısı: 1.860

1 aylık vaka/ölüm oranı: yüzde 0.4

Koronavirüs aşısına erişim: yüzde 30.1

Pozitif test oranı: yüzde 14.8

Karantinanın sertliği: 63 puan

bloomberg vaka olunması gereken ülke risksiz ülke