Salman Rüşdi'ye Saldırı Sonrasında Ricky Gervais Koruma Sayısını Artırdı

TAKİP ET

Ünlü İngiliz komedyen Ricky Gervais'in, Salman Rüşdi'nin uğradığı saldırının ardından koruma sayısını arttırdığı belirtildi.

The Sun gazetesinin haberine göre ünlü İngiliz komedyen Ricky Gervais, Salman Rüşdi'ye yapılan saldırı sonrasında benzer bir saldırıyla karşılaşabileceği endişesiyle koruma sayısını artırdığı belirtildi.

Gazeteye konuşan bir kaynak "Ricky işini şansa bırakmıyor. Gösteriler için kendi koruma ekibin tuttu. Korumalar, koridorda ve sahne çevresinde görev alarak seyircileri yakından takip ediyor" dedi.

'Şeytan Ayetleri' Kitabının Yazarı Salman Rüşdi, New York'ta Bıçaklı Saldırıya Uğradı


Salman Rüşdi'yi Bıçaklayan Saldırganın Kimliği Belli Oldu: Rüşdi'nin Durumu Kritik


Salman Rüşdi'ye Yapılan Saldırıya Tepki Gösteren J. K. Rowling'e Ölüm Tehdidi


Salman Rüşdi'yi Bıçaklayan Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı


Haberde ayrıca gösterilerin yapıldığı mekanlarda genel güvenlik kurallarının uygulandığı; bu mekanlara bardak ve şişe ile girilemediği belirtildi.

Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle hakkında İran tarafından ölüm fetvası verilen Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta ABD'nin Buffalo kentinde vereceği bir konferans öncesinde saldırıya uğramış, biri boynundan olmak üzere 10 bıçak darbesi almıştı.

Saldırının ardından 'Harry Potter' serisiyle tanınan yazar J.K. Rowling, "Korkunç bir haber. Çok mutsuz hissediyorum" paylaşımı nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

salman rüşdi salman rüşdiye saldırı ricky gervais komedyen saldırı