Salman Rüşdi'yi Bıçaklayan Saldırganın Kimliği Belli Oldu: Rüşdi'nin Durumu Kritik

TAKİP ET

Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi, ABD'de katıldığı bir panelde konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı.

Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle hakkında İran tarafından ölüm fetvası verilen Salman Rüşdi, ABD'nin New York eyaletindeki Bufallo kentine sahnede konuşma yaptığı sırada saldırıya uğradı. 

Rüşdi, sahneye koşan saldırganın darbeleriyle yere düştü. Çevredekiler yazara ilk müdahaleyi yaparken, saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

75 yaşındaki Rüşdi ise helikopterle hastaneye sevk edildi.

'Şeytan Ayetleri' Kitabının Yazarı Salman Rüşdi, New York'ta Bıçaklı Saldırıya Uğradı


New York eyalet polisi Salman Rüşdi'nin bıçakla boynundan yaralandığını aktardı. Menajeri, Rüşdi'nin ameliyata alındığını açıkladı. Rüşdi'ye ilk yardımı yapanlar arasında olan Dr. Martin Haskell'in, Rüşdi'nin yaralarını "ciddi ama iyileşebilir" olarak nitelendirdiği bilgisi paylaşıldı.


Saldırganın Kimliği Belli Oldu


Rüşdi'ye saldıran şahsın ise 24 yaşındaki Hadi Matar isimli şahıs olduğu öğrenildi. Matar'ın New Jersey eyaletinde yaşadığını ve panele giriş izninin olduğunu belirlendi.

Matar'ın, saldırıyı düzenlediği Chautauqua Enstitüsü'ne yaklaşık 7 saat uzaklıktaki Fairview'de yaşadığı belirlendi.

Rüşdi'yi, biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 kez bıçaklayan Matar'ın konferans salonundan kelepçe takılarak en yakın polis karakoluna götürüldüğü ifade edildi.

Polis ekipleri, Hadi Matar'ın evinde polis arama yaptı. FBI ve polisin evde yaptığı arama ve inceleme akşam geç saatlere kadar sürdü. Uyruğu henüz belirlenemeyen Matar'ın İran'a ve Şii aşırılıkçılığına sempati duyduğu ilk belirlemeler arasında.

salman rüşdi bıçaklı saldırı salman rüşdiye bıçaklı saldırı hadi matar salman rüşdiye saldıran kişi