Şaman Gabışev'e Destek Yürüyüşü

TAKİP ET

Aleksandr Gabışev yaklaşık 7 ay önce, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in ruhunu Kremlin'den kovmak için Yakutsk şehrinden Moskova'ya doğru yola çıktı

Aleksandr Gabışev yaklaşık 7 ay önce, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in ruhunu Kremlin’den kovmak için Yakutsk şehrinden Moskova’ya doğru yola çıktı. Rus Devlet Başkanını kötü güçlerin bir ürünü, tecessümü olarak gören Şaman Aleksandr Gabışev, onunla ancak bir şamanın başa çıkabileceğini ifade ediyor.

2021 yılında kendisinin, Rus Devlet Başkanının ruhunu Kremlin’den kovacağını düşünüyor. Uzak Doğu Kara Yollarını takip ederek, hedefi Moskova’ya ulaşmak isteyen Gabışev, Sibirya’ya yakın Çita şehrinde yolculuğunun dördüncü ayında bir miting yapmıştı. Yaklaşık 700 kişinin toplandığı mitingde Şaman Gabışev bazı açıklamalarda bulunmuştu; “Tanrı bana dedi ki, “Putin insan değil iblis” ve benim onu kovmam gerekiyor. Bu yüzden ben onu kovmak için yürüyorum. Şimdilik barışçıl yollarla; halk toplantıları ve mitinglerle. Barışçıl yollarla olmazsa, diğer yöntemler de olur.” Gabışev, konuşmasını şu sözlerle bitirmişti; “Bundan sonra Putin size emir veremez, özgür yaşayınız!” 

Başka Bir Şaman Yolunu Kesti

Şaman Aleksandr Gabışev, Moskova’ya doğru ilerlerken yolunu başka bir şaman, Başkan Vladimir Putin’i savunan Buryat Şamanı çıktı. İki Şamanın karşı karşıya gelmesi, çevreden ilgi çekti. Bu karşılaşmaya ilişkin bazı görüntüler sosyal medyaya düştü. Görüntülerde, Buryat Şamanının Gabışev’e “Bütün Tanrıları çağırdım, seni yok ederim!” diyerek tehdit ettiği görülürken, Gabışev’in hiç aldırış etmemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Şaman Gözaltına Alındı

Şaman Aleksandr Gabışev 19 Eylül 2019’de Buryatya Bölgesi ile İrkutsk bölgesinin sınırında alıkonulmuştu. Ardından göz altına alınmış ve psikiyatri servisine sevk edilmişti. 21 Eylül 2019 tarihinde ise Şaman Aleksandr Gabışev aleyhinde, “Aşırıcılık faaliyetleri çağrısında bulunması.” isnadıyla dava açılacağı bildirilmişti. Gözaltı ve dava açılacağı iddiasının ortaya atılmasından sonra Şaman Gabışev hakkında sevk edildiği psikiyatri servisinden akıl sağlığı yerinde olmadığına ilişkin rapor düzenlenmişti.

Bu sağlık raporunun Şaman Gabışev’in gözaltı sürecini, Gabışev’e yöneltilen suçlamaları ve açılması beklenen davaları nasıl etkileyeceği henüz bilinmese de Gabışev hala gözaltında tutulmaktadır.

Şamana Destek Yürüyüşü

Her ne kadar sevk edildiği psikiyatri servisinden akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin rapor alınmış olsa da Şaman Gabışev’in destekçileri yürüyüşün devam etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Aleksandr Gabışev'in destekçileri, şamanın gözaltına alınması sürecinde desteklerini iletmek için 14 Ekim 2019 tarihinde destek yürüyüşü yapmayı planlıyorlar.

KAYNAK: QHA

türk türk dünyası türk dünyası haberleri