Samandağ Belediye Başkanı: AFAD Çadırları İstediği Şekilde Dağıtıyor, AKP Örgütlerine İnisiyatif Veriliyor

TAKİP ET

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, depremin yıktığı ilçede kendilerini devlet adına kimsenin aramadığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde etkisini gösteren büyük yıkımın ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremlerden en çok etkilenen yerlerden birisi de Hatay'ın Samandağ ilçesi oldu.

AKP Örgütlerine İnsiyatfi Veriliyor

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryıldız, deprem bölgesine gönderilen yardımların kendilerine ulaşmadığını söyleyerek, "AFAD çadırları istediği şekilde dağıtıyor. Buranın AKP örgütlerine inisiyatif veriliyor onlar istediklerine gönderiyor. Evinin yanında çadırı olan adam 8-9 taneyi yüklemiş arabasına. AKP yerel temsilcilerine inisiyatif veriliyor ve kontenjan veriliyor. Biz ise ne Kızılay ne AFAD tarafından görülebiliyoruz. Muhatap almıyorlar. Beni vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Bunu devlet bilinçli yapıyor. Kendini de bu işin içinden sıyırmaya çalışıyor. Siyasi, ideolojik bir yaklaşım var ortada."

Devleti Temsilen Kimse Aramadı

Ciddi bir koordinasyon eksikliği olduğunu söyleyen Eryılmaz, “Kimin ne yaptığı belli değil, hazırlıksız yakalandı kurumlar. AFAD’ın normalde bu tür afetlerdeki görevi koordinasyon sağlamak, onu yapamadı. Devleti temsil eden kurumlardan hiçbiri beni aramadı. Geçmiş olsun demedi yani. Vali bile arayıp geçmiş olsun demedi ya. Hâlâ da arayıp sormuyorlar” ifadelerini kullandı.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz deprem kahramanmaraş Refik Eryılmaz Samandağ