Şamil Tayyar: Kendini Partinin Sahibi Gibi Gören Arkadaşlarımız Oluyor

TAKİP ET

Şamil Tayyar canlı yayında söylediği sözlerle AKP'nin içindeki derin çatlağı ifşa etti.

HaberTürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programına telefonla bağlanan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, zamlara ilişkin partililerinin yaptığı açıklamaları eleştirerek "Ne yazık ki olup bitenleri okumakta zorlanan, mevcut pozisyonunu tabiri caizse fazla fazla sevimli ya da şirin gözükerek koruyacağını zanneden arkadaşların partimize yanlış istikamet verme çabalarına karşı böyle bir kamuoyu baskısının da faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Parti içindeki çatlağı istemeden ifşa eden Tayyar, "Sosyal medya paylaşımlarında, televizyon konuşmalarında olsun kendini partinin sahibi gibi gören hatta kimi zaman partinin üzerinde bir akılmış gibi hareket eden arkadaşlarımız oluyor" dedi.

Mücahit Birinci gibi söz konusu kişilerin "kişisel ikbal kaygısıyla partiye zarar veren açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu" belirten Tayyar, "Ne olacak Kurtuluş Savaşı veriyoruz, gerekirse kuru soğan yiyelim, gerekirse domates sayısını azaltırız, gerekirse bir ekmek eksik yeriz gibi söylemlerin yanlış olduğunu ifade etmiş birisiyim" ifadelerini kullandı.

Milletin Aklıyla Dalga Geçecek Açıklamalardan Uzak Durmamız Gerek

AKP yöneticilerini "Milletin aklıyla dalga geçecek açıklamalardan uzak durmaya" çağıran Tayyar, "Milletin canı yanarken biz bunun edebiyatını yapmaya kalkarsak hem insani hem vicdani olarak hem de siyasi olarak doğru yapmış olmayız" diye konuştu.



Daha önce de Nagehan Alçı, AKP'de uzun bir süredir iç savaş yaşandığını belirterek "Artık AKP’nin de içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi" demişti.

Yandaş Gazeteci Nagehan Alçı: AKP'de Riyakarlık ve İki Yüzlülük Arttı, Fitne-Fesat Dolu Bir Kazan Haline Geldi

şamil tayyar akp fitne kazanı partinin sahibi