Şampiyon Beşiktaş Türkiye Kupası İçin İzmir'de

TAKİP ET

2020-2021 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş, Antalyaspor'la karşılaşacağı Türkiye Kupası finali için İzmir Gürsel Aksel stadyumunda sahaya çıkacak.

Sezon boyunca Süper Lig'de karşı karşıya geldiği 20 rakibinden 19'u karşısında en az 1 galibiyet elde eden şampiyon Beşiktaş, sezon boyunca karşısında galibiyet alamadığı tek takım olan Antalyaspor'un karşısına çıkıyor. İzmir Gürsel Aksel stadında oynanacak olan maçın ilk düdüğü saat 20.45'te çalacak.

Ligin iki yarısındaki iki Antalyaspor-Beşiktaş karşılaşması da 1-1'lik skorla bitmiş, rakipler yenişememişti. Tarihleri boyunca toplamda 56 kez karşı karşıya gelen rakiplerden Beşiktaş 38 galibiyet alırken Antalyaspor 7 maç sonunda gülen taraf olmuş, 11 karşılaşma ise berabere bitmişti. 

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan şampiyon Beşiktaş'ın bugünkü galibiyeti ya da mağlubiyeti ligdeki diğer takımların önümüzdeki sezon yaşayacağı Avrupa maceralarının kaderini etkileyecek. Ligdeki sıralamasıyla UEFA Konferans Ligi'ne katılmayı hak eden Fenerbahçe, Beşiktaş'ın galibiyeti halinde Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazanacak. Bu halde Trabzonspor ve Sivasspor da UEFA Konferans Ligi'ne katılacak. 

Şampiyon Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'na uzanamaması halinde Antalyaspor önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılan ekip olacak ve bu ihtimalde Fenerbahçe ve Trabzonspor UEFA Konferans Ligi'ne gidecek.

Şampiyon Beşiktaş Türkiye Kupası İçin İzmir'de