Samsun'da 3 Kardeş Drenaj Kuyusunda Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Vezirköprü'de drenaj kuyusuna giren üç kardeş hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Adatepe Mahallesi'nde yaşayan kardeşler Osman Turan (40), Sadi Turan (39), Enes Turan (24) kendilerine ait bir şeker pancarı tarlasında çalışıyordu. Küçük kardeş Enes gezmeye gideceğini söyleyerek abilerinin yanlarından ayrıldı.

Ancak akşam olmasına rağmen Enes'ten haber alamayan Osman ve Sadi, babaları ve yakınlarıyla birlikte Enes'i aramaya başladı. Devlet Su İşleri'ne ait sulama drenajının önünde Enes'in motosikletini fark eden aile fertleri, Enes'i çevrede aradı.

Kuyu 3 Kardeşe Mezar Oldu

Bu sırada Enes'in vanayı açmak için drenaj kuyusuna girmiş olabileceğini düşünen Osman ve Sadi kardeşler kuyuya girdiler. Ancak iki kardeş, küçük kardeşlerini kurtarmak için girdikleri drenaj kuyusunda zehirlenerek hayatlarını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri kuyudan kardeşleri çıkardı. Bu sırada görevli itfaiye eri de kuyudaki gazdan etkilenerek hastanelik oldu. 3 kardeşin cansız bedenleri otopsi için Vezirköprü Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

"Dördüncü Kardeş de İnecekmiş, Salmamışlar"

Olayı anlatan Hüseyin Turan, "En küçük olan Enes girmiş. Gazdan etkilendiği için çıkamamış. Akşam kardeşleri aramaya çıkınca motosikletini buruda bulmuşlar. Kuyuya indiğini tahmin etmişler. Kardeşlerden biri kuyuya inince o da bayılmış. Öbürü derken, kardeşlerden dördüncüsü de inecekmiş onu salmamışlar. İyi ki de salmamışlar. O da ölebilirdi. Burada büyük bir gaz yoğunluğu var. O da zaten hissediliyor. Şu anda benim ellerimde deterjanla yıkamama rağmen hale koku var" dedi.

"İtfaiyeci de Bayıldı"

Kardeşlerin cansız bedenlerini çıkarmak için kuyuya ip sallandırdıklarını anlatan Hüseyin Turan, "İtfaiyeci indi. Osman’ı iple bağladı, çıkardı. Bu sefer itfaiyeci de bayıldı. Onu ambulansa aldılar. Sonuncusunu çıkarmak için ‘benim kardeşim ne olursa olsun ben ineceğim’ dedi. Ona burada oksijen tüpü takıldı, eline ip bağlandı aşağı salındı. Üçüncüyü de kardeşim çıkardı" ifadelerini kullandı.

samsun vezirköprü 3 kardeş drenaj kuyusunda hayatını kaybetti adatepe mahallesi osman turan sadi turan enes turan şeker pancarı itfaiyeci bayıldı hüseyin turan