Samsun'da Bir Kadına Şiddet Uygulayan Cani Gözaltına Alındı: İktidardan Açıklamalar Geldi

TAKİP ET

Samsun'da dün gece sokak ortasında bir kadını öldüresiye darp eden cani gözaltına alındı.

Kadına şiddet vakaları gündemi sürekli meşgul ederken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kan donduran bir olay da Samsun'da yaşandı. Dün gece, bir kadını çocuğunun gözü önünde öldüresiye döven cani eski koca İbrahim Zarap, gözaltına alındı.

Kadına şiddet olaylarının tavan yaptığı bu zamanlarda, söz konusu vahşet sosyal medyada yankı uyandırınca yaklaşık 20 yıldır iktidarda bulunması nedeniyle eleştirilerin ana hedefi olan AKP hükumeti cephesinden de açıklamalar gelmeye başladı.

Adalet Bakanı Abulhamit Gül, şahsın gözaltına alındığını bildirerek "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı.Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Kızıma Bunu Yapanın En Ağır Cezayı Almasını İstiyorum

Talihsiz kadının babası İsmail Metetoğlu, “Şu anda durumu iyi, hayati tehlikesi yok. Doktorlar kontrol altında tutuyor. Zaten 2,5 senedir ayrıydılar. Görüş gününde çocuğu babasına götürecekti. Akşam 21.00'de yasak olmadan almaya gittik. Bu hale geldi. Tartışma olarak; ‘çocuğu gönder’ dedi. O da ‘sen gel al’ dedi. Orada bir tartışma yaşanmış. Daha önce de yapmıştı. Arada oluyor. Devletin bunları salmaması lazım. Yoksa vatandaşa ve ailelere sıkıntı olacak. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Orada çocuğun yanında bu hareketi yaptı. Vatandaşlar çocuğu tek başına görüp karakola götürmüşler. Kızımın yüzünde yaralar var. Şu anda doktor kontrolünde” diye konuştu.

Samsun Valisi: Hayati Tehlikeyi Atlattı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayla ilgili yaptığı açıklamada talihsiz kadını hastanede ziyaret ettiğini ve kadının hayati tehlikeyi atlattığını belirtti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen ise, “Hastamız şu anda müşahede altında. Kendisi bir travmaya maruz kalmış. Kafa travması ve ödemleri var. Beyin ve boyunda herhangi bir cerrahi bulgumuz yok. Yüz bölgesi ile ilgili bazı patolojik görüntüler var. Onlarla ilgili gerekli tetkikler devam ediyor" şeklinde konuştu.

Zehra Zümrüt Selçuk: Davaya Müdahil Olacağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili “Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır” açıklamasını yaptı.

Fahrettin Koca: Hastanın Hayati Tehlikesi Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye'yi üzdü. Samsun'daki olayda 112 acil ekibimiz, 21.11'de gelen çağrı üzerine 21.16'da hastaya, 21.20'de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi'nde olan hastanın hayati sorunu yok” dedi.

Fahrettin Altun: Bu Vahşet Hepimizi Derin Bir Öfkeye Sevketti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Samsun'da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevketti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız” ifadelerini kullandı.

samsun canik cani vahşet kadına şiddet eski koca çocuk sokak ortasında gözler önünde gözaltına alındı iktidar açıklama açıklamalar geldi yapıldı kadın sağlık durumu iyi ağır