Samsun'da Hırsızlık Suçlamasıyla Hapse Giren Yüzde 93 Engelli Genç, Cezaevinde Ölü Bulundu

TAKİP ET

3 ayrı cep telefonu hırsızlığına karıştığı için hapis cezası alan yüzde 93 engelli genç hücresinde ölü bulundu.

Samsun'da yaşayan 26 yaşındaki Oğuzhan Gürbüzer isimli genç, yüzde 93 engelli olduğu için 6 yaşındaki bir çocukla eşit zeka seviyesine sahipti. Zihinsel engeli bulunan genç, cep telefonlarına düşkünlüğü sebebiyle 3 ayrı cep telefonu hırsızlığına karışmış ve bu saçlardan ceza almıştı.

2015 yılında bir kişinin yönlendirmesiyle iki telefon çalan Gürbüzer için rapor düzenlenmiş, ‘işlediği fiillerin anlam ve sonuçlarını algılayamadığı, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önlemli derecede azalmış olduğu' ifade edilmesine rağmen gence 3 yıl 5 ay hapis verilmişti.

İlk olayın ardından 2016 yılında bir telefon daha çalan Gürbüzer, “Paraya ihtiyacım olduğu için çaldım” demiş, bu kez de 4 yıl 2 ay ceza yemişti.

Cezaların durduramadığı Gürbüzer, son olarak 2018 yılında bir cep telefonu çaldığı için yargılanmış ve 1 yıl 4 ay daha ceza almıştı.

Hücresinde Ölü Bulundu

3 ayrı cep telefonu hırsızlığına karıştığı için 9 yıl hapse çarptırılan yüzde 93 engelli Gürbüzer, önceki gün hücresinde ölü bulundu. Ölüm nedeni araştırılan gencin avukatı Umut Alkaç “Gürbüzer'in telefon takıntısı vardı. Akıl sağlığı yerinde olmadığı için infazı erteleniyordu. Ancak cezaları peş peşe alınca tutuklandı. Biz sağlık gerekçesiyle infazın durdurulmasını istemiştik. Yanıt beklerken ölü bulunduğunu öğrendik. Ölüm nedeni otopside anlaşılacak” dedi.

samsun engelli yüzde 93 hücrede ölü bulundu hapis oğuzhan gürbüzer