Samsun'da 'PUBG' Operasyonu: Irak Uyruklu 4 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Samsun'da polisin yaptığı çalışma sonucu yüzlerce kişiyi mağdur eden 'PUBG' çetesi çökertildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak uyruklu oldukları tespit edilen A.T.I.I. (28), A.T.I.I. (36), M.T.I.I. (34) ve oğlu S.M.T.T. (22) isimli şahıslara yönelik operasyon yaptı.

Şahısların, sosyal medya hesapları ile PUBG adlı oyunu oynayan mağdurların hesaplarına zararlı yazılım yüklü link göndererek hesabı ele geçirdikleri tespit edildi. Şahısların aynı ikamette 4 ayrı internet hattı üzerinden bağlanarak İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde bulunan dubleks evlerinin ikinci katına kurdukları sistem ile sosyal medya hesaplarını hackledikleri ve PUBG oyunundaki itemleri (oyun eşyaları için kullanılan bir tabir) satarak gelir elde ettikleri belirlendi.

Aile oldukları tespit edilen şahısların, hackledikleri sosyal medya hesabının mağdur tarafından kurtarılarak geri alınmasını engellemek için sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak, hesabın kapanmasını sağladıkları ve şahısların bu şekilde 15 günlük bir süre içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 80-100 hesabı ele geçirdikleri ortaya çıkarıldı.

İkamet adreslerinde yapılan aramada, oyun konsolu haline getirdikleri ve 102 ekran televizyona bağladıkları bilgisayar kasası ile bu işlemlerde kullandıkları birçok HDD, SSD, USB ve cep telefonlarına el konuldu.

Şahısların bu işlemeler sonucunda ne kadar gelir elde ettikleri sorusunun devam eden araştırmalar sonucunda tespit edileceği bildirildi.

Siber polisindeki sorguları tamamlanan Irak uyruklu 4 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

pubg oyun samsun mobil online dolandırıcılık zararlı yazılım ırak uyruklu 4 kişi gözaltı ekipman operasyon polis siber suçlarla mücadele sosyal medya hack gelir