Samsun'daki 10 Kasım Töreni Tepki Çekti! Belediye Başkanı ve Vali Törene Geç Kaldı

TAKİP ET

Samsun'da tepki çeken bir 10 Kasım töreni gerçekleşti. Vali ve AKP'li belediye başkanının geç kaldığı törende Garnizon Komutanı sirenler çalarken çelenk sundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde, Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'da yapılan 10 Kasım töreni tepki çekti. Vali ve AKP'li belediye başkanının geç kaldığı törende saygı duruşu sırasında Garnizon Komutanı anıta çelenk bıraktı.

Programa göre saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk koyularak törenler başlayacaktı. Ancak Vali Zülkif Dağlı'nın törene geç kalması nedeniyle törenler geç başladı. Valinin, tam anıta çelenk sunup yerine geçtiği sırada saatler 09.05'i gösterince sirenler ve kornalar çalmaya başladı. Herkesin saygı duruşuna geçtiği sırada Garnizon Komutanı İbrahim Camcı, anıta çelenk koymak için hareket etti. Çelengi bırakıp yerine geçen Garnizon Komutanı saygı duruşuna devam etti. 

İkinci Kez Siren Çalındı

Yaşanan bu kargaşanın ardından Zülkif Dağlı, tekrar siren çaldırdı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Tüm bunlar yaşanıp İstiklal Marşı okunmasına geçildiği sırada AKP'li Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir, tören alanına geldi. AKP'li Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir'in törene bu kadar geç kalması da tepki çekti. Tören tüm bunların ardından kaldığı yerden devam etti. 

samsun vali belediye başkanı tören geç kalındı tepki çekti 10 kasım