Samsung S20 Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

TAKİP ET

Samsung Galaxy S20 cihazını kullananlar telefonları ile nasıl ekran görüntüsü alabileceğini merak ediyor.

Ekran görüntüsü alma yöntemleri kimi zaman telefondan telefona değişiyor olsa da, android işletim sistemi ile çalışmakta olan cihazlarda hemen hemen aynı şekilde ekran görüntüsü almak mümkün. Samsung Galaxy S20 cihazını kullananlar telefonları ile nasıl ekran görüntüsü alabileceğini merak ediyor. Aslında Samsung S20 söz konusu olduğunda hemen hemen her Samsung cihazında olduğu gibi farklı yöntemler ile karşılaşıyoruz.

Samsung Galaxy S20 Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

Samsung Galaxy S20 ekran görüntüsü nasıl alınır sorusu cihaz kullanıcıları tarafından sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Android işletim sistemine sahip bu cihazda ekran görüntüsü alma işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmek mümkün. Bu işlemi yapabilmek için ise kullanıcılara birkaç seçenek sunuluyor.

1. Tuşları Kullanarak Ekran Görüntüsü Alma

Samsung S20 ekran görüntüsü alma işlemi için kullanabileceğiniz en pratik yöntemlerden biri elbette fiziksel olarak telefon tuşlarını kullanmak olarak karşımıza çıkıyor. Cihazınızın tuşlarını kullanarak ekran görüntüsü yakalayabilmek için ise aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

İlk olarak fotoğrafını çekmek istediğiniz ekranı cihazınızda açın.

Ekranı açtıktan sonra telefonunuzun kenarlarında bulunmakta olan Güç tuşu ve Ses Kısma tuşuna aynı anda basmanız gerekecektir.

Tuşlara 1-2 saniye basılı tutmanızın ardından cihaz ekran görüntüsü alacak ve görüntüyü galeriye kaydedecektir.

2. Elini Kullanarak Ekran Görüntüsü Alma

Samsung, kullanıcılarına tuşların çalışmaması durumunda kullanabilecekleri farklı bir yöntem daha sunuyor. Samsung cihazlarda ekran görüntüsü alabilmek için elinizi kullanabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için ise telefonunuzda bulunan bir özelliği etkinleştirmiş olmanız gerekmektedir. Elinizi ekran üzerinde sürükleyerek ekran görüntüsü almak istiyorsanız özelliği etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Telefonunuzun cihaz ayarları kısmına girmelisiniz. 

Ayarlar bölümüne girdikten sonra karşınıza çıkan sayfa üzerinden Gelişmiş Özellikler sekmesini açmalısınız.

Buradan yine açılan sayfada Hareketler ve İşaretler ya da Hareketler ve Jestler kısmını bulmalısınız.

Karşınıza Palm Swipe ya da Ekran Görüntüsü Yakalamak için Elinizi Kaydırın seçenklerinden biri çıkacaktır. Bu seçeneği aktif hale getirerek cihazınızın bu özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Elinizi ekran üzerinde sağa doğru kaydırarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.
 

Samsung s20 ekran görüntüsü samsung galaxy s20 ekran görüntüsü