Samsunlu Esnafın Alkışlanacak Doğu Türkistan Hassasiyeti

TAKİP ET

Doğu Türkistan için ayağa kalkmayı 'Çin'e savaş açmak' olarak algılayan siyasileri utandıracak adım, Samsun'da bir esnaftan geldi. "Çin Malı Alma" ifadesinin yer aldığı broşürler bastırarak paket siparişlere bunları iliştiren esnaf, toplumsal duyarlılığı artırmak için örnek bir adım attı.

Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren bir döner salonunun sahibi, bütün dünyanın üç maymunu oynadığı işgal altındaki Doğu Türkistan'da gerçekleşen soykırıma karşı örnek bir adım attı.

Duyarlı esnaf, işgal altındaki vatanda soykırıma tabi kılınan Türklerin yaşadıkları duruma dikkat çekmek ve gerekli farkındalığı yaratmak için broşürler bastırdı. Paket siparişlere iliştirilen bu broşürlerde "Doğu Türkistan'daki Müslüman kardeşlerine sahip çık" ve "Çin malı alma, aldırma" şeklinde notlar bulunuyor.

TBMM'de koltuk işgal eden bazı milletvekillerinin Doğu Türkistan'daki soykırımdan bahsedilirken 'Ne yapalım, Çin'e savaş mı açalım' şeklinde gürültü çıkardığı, toplama kamplarındaki aile üyeleri için nöbet tutmak isteyen Uygur Türklerinin polis şiddetine maruz kaldığı bir süreçte Samsun'daki duyarlı esnafın alkışlanacak hamlesi, birçok Türkiye Türkü için örnek teşkil etti.

doğu türkistan samsun bafra acıktım döner salonu uygur türkleri çin malı alma çin malı boykotu broşür uygurhaber