Samsunspor'da Çuvallamıştı, İsviçre'de EURO 2020 Çeyrek Finaline Yükseldi

TAKİP ET

2011-2012 sezonunda Samsunspor'u çalıştıran ve başarısız olduğu için gönderilen teknik direktör Vladimir Petkovic, İsviçre ile EURO 2020'de çeyrek finale kaldı.

Dün akşam Fransa ile karşı karşıya gelen İsviçre maçın 15. dakikasında Haris Seferovic ile öne geçerken 57. dakikada Karim Benzema durumu 1-1'e getirdi. Benzema 59. dakikada attığı 2. golüyle Fransa'yı 2-1 öne geçirirken Paul Pogba 75. dakikada attığı golle durumu Fransa lehine 3-1'e getirdi.

Haris Seferovic 81. dakikada attığı golle İsviçre'ye yeniden umut getirirken Gavranovic 90. dakikada durumu 3-3'e getiren golü kaydetti. Normal süresi 3-3 biten ve penaltı atışlarına giden maçta İsviçre 5 penaltı atışının tamamını gole çevirirken Fransa'nın son penaltı atışını yapan Mbappe kaçırdı ve İsviçre çeyrek finale yükselen ekip oldu.

Çeyrek finalde Hırvatistan'ı eleyen İspanya ile karşı karşıya gelecek olan İsviçre'nin hocası Vladimir Petkovic, "Son Dünya Şampiyonu olan Fransa gibi bir takımı 120 dakika ve penaltılar sonucunda elediğimiz için takımımla gurur duyuyorum. Sahada neler yapmamız gerektiğini, nasıl cevap vermemiz gerektiğini biliyorduk. Türkiye maçına göre oyunumuzda küçük değişiklikler yaptık" dedi.

Bosna doğumlu İsviçreli Petkovic 2011-2012 sezonunda Samsunspor'u da yönetmiş ve çıktığı 22 maçta 0,86'lık bir puan ortalaması tutturmuş, başarısız bulunduğu için gönderilmişti.

Samsunspor'da Çuvallamıştı İsviçre'de Çeyrek Finale Kaldı vladimir petkovic