Sanat Müzeleri PornHub'a Dava Açtı

TAKİP ET

Sanat müzeleri, 'Klasik Çıplaklar' (Classic Nudes) adlı akıllı telefon uygulaması ve interaktif websitesi başlatan Pornhub'a dava açtı.

Pornhub, Avrupa'nın en saygın müzelerindeki çıplaklık ya da erotizm içeren başyapıtları porno yorumlar eşliğinde ziyarete çıkardı. 

'Klasik Çıplaklar' (Classic Nudes) projesi için Benim Tatlı Elmam (My Sweet Apple) isimleriyle birlikte tabloları yeniden canlandıran Pornhub, Floransa'daki Uffizi Galerisi'nde sergilenen İtalyan ressam Titian'ın 1538 tarihli tablosu Urbino Venüsü'nü mastürbasyon ve New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde sergilenen Edgar Degas'nın 1856 tarihli Çıplak Erkek tablosunu oral seks sahnesine çevirdi.

Bizden İzin Alınmadı

Sahnelerin yakınlaştırılarak ya da büyütülerek gezilebileceği tekniklere de yer veren Pornhub, müze yöneticilerinin tepkisini çekti.

Paris'teki Louvre Müzesi ile Floransa'daki Uffizi Müzesi, ellerindeki tablolarla ilgili uygulamanın kaldırılmasını talep ederek Pornhub'a 'klasik başyapıtları cinsel istismar' suçlaması eşliğinde 'telif hakları ihlalinden' dava açtıklarını duyurdu.

Eserleri kullanmak için kendilerinden izin alınmadığını belirten Uffizi Sözcüsü, İtalya'nın kültürel miras yasalarının sanat eserlerinin ticari kullanımı için müzelerden izin alınmasını ve ödeme yapılmasını gerektirdiğini belirtti.

 

pornhub klasik çıplaklar benim tatlı elmam louvre uffizi dava