Sanatçı Melek Mosso'ya Sahne Veren AKP'li Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Görevden Alındı

TAKİP ET

Sanatçı Melek Mosso'ya sahne vermesi üzerine AKP yandaşı gazetecilerin ve mürtecilerin tepkisini çeken AKP'li Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel görevden alındı. Yüksel'in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

Sanatçı Melek Mosso'ya sahne vermesi üzerine AKP yandaşı gazetecilerin ve mürtecilerin tepkisini çeken AKP'li Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel görevden alındı. Yüksel’in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

Seçim sürecindeki bir paylaşımıyla eleştirilerin odağında olan ve daha sonra bir ödül törenindeki muhalif açıklamaları ile AKP yandaşı gazetecilerin ve mürtecilerin odağına oturan Melek Mosso, AKP'li Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği Tekirdağ Kiraz Festivali'nde konser vermişti.

Bu olay yandaş kesimde büyük yankıya yol açmıştı. Sosyal medyada öne çıkan AKP trolleri, birkaç gündür Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'i hedef alan paylaşımlar yapıyordu.

Diğer yandan Yüksel, "Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği' vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık." diyerek kendisini savunmuştu.

Yüksel'in bu açıklaması yeterli gelmedi. Yüksel, konserden üç gün sonra, bugün görevden alındı ve yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar getirildi.

 

melek mosso cüneyt yüksel süleymanpaşa süleymanpaşa belediyesi hüseyin uzunlar görevden alındı