Sandal Ağacı Yağı Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

TAKİP ET

Sandal ağacı yağı neye iyi gelir diyenler, dengeli kullanım yaparak fizyolojik ve psikolojik sorunlardan kurtulabilir

Sandal ağacı yağı neye iyi gelir diyenler, dengeli kullanım yaparak fizyolojik ve psikolojik sorunlardan kurtulabilir. Bitkisel yağ, metabolizmanın güçlenmesine yardımcı olur. Sandal ağacı yağı neye iyi gelir sorusunun ilk yanıtı, deri hastalıklarıdır. Deride görülen orta seviyeli egzama, döküntü, pullanma, kuruluk, çizgilenme vakaları için sandal yağı kullanılabilir. 

El, ayak, bacak, sırt, yüz bölgeleri yağa olumlu tepki verir. Saç rahatsızlıkları, sandal yağı ile kontrol altında tutulur. Doğal lipitler saçtaki kırılma, dökülme ve incelmeyi azaltır. Sandal ağacı yağı eşsiz bir kokuya sahiptir. Akut depresyon, öfke nöbeti, kaygı problemlerinin baskılanmasına yardımcı olur. Sandal ağacı Türkiye’de yetişebilir. Saf yağ ve yağ içeren ürünlere ulaşım kolaydır. Sandal özlü tıraş köpükleri, kolonyalar, kremler alternatif sunar. 

Sandal Ağacı Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? 

Sandal ağacı yağı cilde faydaları ile yumuşak bir ten sağlar. İyileşmiş yaraların sert kabukları, nasırlar, çatlaklar yumuşatılabilir. Düzenli kullanım halinde cilt parlaklaşır. Kontrolsüz bakteri üreyişi engellenir.  Sandal yağı, açık yaraya uygulanmaz. Anti septik niteliği olsa da her yara değişik reaksiyon verebilir. 

Kapanmış yaranın temizlenmesi, başsız aknelerin giderilmesi, kaşıntının azaltılması mümkündür. Soğuk hava kaynaklı kurumalar, deri soyulmaları ve kızarıklar için sandal yağı idealdir. Yağın göz ve ağız içine temas etmemesi gerekir. El ve yüz başlıca kullanım alanlarıdır. 

Sandal Ağacı Yağı Saça Nasıl Kullanılır? 

Sandal yağı kullanımında ölçü önemlidir. Fazla kullanım, cildin veya saçın yağlanmasına sebep olur. Doğal yağ katmanı bulunan saç telleri, ilave yağdan olumsuz etkilenebilir. Sandal yağı saça nasıl kullanılır diyenler, üç damla yağı şampuana ekleyerek kullanabilir. Şampuan tercihi, verim düzeyini etkiler. Yoğun parfüm ve çözücü kimyasal içeren şampuanlar uygun sayılmaz. 

Sandal ağacı yağı E vitamini içerir. Saç dokusuna katılan E vitamini, farklı materyallerce baskılanmamalıdır. Yoğun kimyasallar, tellerin vitamin emilimini zorlaştırır. Bitki özlü, tuzsuz ürünler sandal yağıyla bütünleşir. Kuru saçlara direkt uygulama yapmak mümkündür. Yağı tek halde kullanmak isteyenler, saçını yıkayıp kurutmalıdır. Beş damlayı geçmeyecek kadar yağ, ele dökülür. Dipten uca masaj yaparak tellere uygulanır. Yarım saat sonra saçların, duru suyla yıkanması gerekir. 

Sandal Ağacı Nerede Yetişir? 

Sandal ağaçları, 800 – 1000 metre yüksekliğe sahip kızılçam ormanlarında yetişir. Yapısı, maki çalılarıyla benzer özellikler taşır. Türkiye’de sık yetiştiği bölge Akdeniz’dir. Sıcak iklimi seven ağaç, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaygındır.  Sandal, kereste bitkisi değildir. 

Sandal ağacı nerelerde kullanılır sorusuna değişik cevaplar verilebilir. Özkütlesi düşük olduğundan, eski dönemde gemi ve tekne yapımında kullanılmıştır. Günümüzde şömine odunu ve yağ eldesi için kullanılır. Sandal ağacı yağı nerelerde kullanılır özelindeki soruya, tıp ve kozmetik alanları cevap oluşturur. Sandal yağı, kozmetik ürünlerinde doğal koku kaynağı olarak değerlendirilir. Cilt bakım kremi ve losyonlar, sandal yağıyla yumuşatıcı etki kazanır. 

Sandal Ağacı ve Öd Ağacı Aynı Mı? 

Sandal ağacı değişik isimlere sahiptir. Adlandırma farkı, yağların değişik isimler taşımasına yol açabilir. Davulgu ağacı, sandal ağacıyla aynı bitkiyi ifade eder. Fakat öd ağacı ve sandal ağacı aynı değildir.

Sandalın yemişi kırmızı, ödün yemişi açık yeşildir. Ağaçların ortak özelliği, tütsü yapımında kullanılmaktır. Sandal ağacı yağı neye iyi gelir diyenler, yağ içeren sandal tütsüsüyle meditasyon yapabilir. Kokunun sakinleştirici etkisi vardır. Kırmızı yemişler yaygın sayılmaz. Sandal ağacı çileği, Mersin civarında tüketilir.  

Sandal Ağacı Yağı İçilir Mi? 

Sandal ağacı yağı, doğal ve katkısız olması halinde içilebilir. Zeytinyağından hafif kıvamlıdır. Yüksek sıcaklığa direnci düşüktür. Yemek pişirirken kullanılması uygun olmayabilir. Kontrollü kullanım, mide kramplarına ve hazımsızlığa iyi gelir. 

Hassas bünyeye sahip olanların yağı direkt içmesi uygun sayılmaz. Salataya birkaç damla eklemek ideal metottur. Sandal ağacı yağı içilir mi sorusunun cevabı, içeriğe bağlıdır. Koruyucu kimyasal ve parfüm bulunan yağlar içilemez. 

Sandal Ağacı Yağı Nerede Satılır? 

Sandal ağacı yağı baharatçılarda, eczanelerde, marketlerde bulunabilir. Yağın üretim ve paketleme metodu önemlidir. Soğuk sıkımla elde edilmiş bitkisel yağlar güvenilirdir. Sandal ağacı yağı neye iyi gelir diyenler, verim almak için doğru muhafaza yapmalıdır. Cam şişedeki yağlar çoğunlukla 20 mililitredir. Güneş ışığı ve nem yıpratıcıdır. Serin ve ışıksız banyo dolapları idealdir. 
 
 

sandal ağacı yağı sandal ağacı yağı neye iyi gelir sandal ağacı yağı nasıl kullanılır sandal ağacı