Şanlı Türk Ordusu 18 Bin 549 Kürtçü ve Dinci Teröristi İmha Etti

TAKİP ET

Türk ordusunun terörle mücadelesine ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara, düzenlediği basın toplantısında "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18.549, bu yılın başından itibaren ise 2.081 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Eylül ayında ise yurt içinde ve sınır ötesinde 4’ü büyük, 17’si orta çaplı olmak üzere toplam 21 operasyon icra edilmiş ve 139 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Binbaşı Kara, sadece Eylül ayında sınırlardan kaçak geçmeye çalışan bin 388 kişinin yakalandığını, 27 bin 686 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini kaydetti.

Yakalanan şahısların 2'sinin Fetullahçı, 41'inin ise farklı örgütlere mensup teröristler olduğunu belirten Binbaşı Kara, 2021 yılında İran sınırında 77 bin 34 kişinin engellendiğini bin 562 şahsın yakalandığını ifade etti.

"'Hudut, namustur!' anlayışıyla bütün personelimiz yüksek moral ve motivasyonun yanı sıra büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla kendine verilen görevleri başarıyla yerine getirmektedir" diyen Binbaşı Kara, "Hudutlarımızın güvenliği, milletimizin huzurunu korumak maksadıyla icra edilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtları ile Suriye’nin kuzeyinde yaratılan terör oluşumları daha büyük sıkıntılara mahal vermeden engellenmiş ve engellenmeye devam edilmektedir. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen bu harekâtlar ile bölge halkının huzur ve güvenliği sağlanmıştır. Bölgede hayatın normalleşmesine yönelik çalışmalarımız ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlı Türk Ordusu 18 Bin 549 Kürtçü ve Dinci Teröristi İmha Etti